REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

UEFA Čempionų lygoje trečiadienį baigėsi aštuntfinalio etapas.

Lyg feniksas iš pelenų atgimė Londono „Chelsea“ klubas, savų žiūrovų akivaizdoje po pratęsimo 4-1 nugalėjęs „Napoli“ ir dramatiškai atsirevanšavęs už pralaimėjimą Italijoje 1-3.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad Neapolyje komandai vadovavo po kelių dienų atleistas Andre Villas Boasas, o Londone - jį pakeitęs Roberto Di Matteo, kurio iškovota trečia pergalė iš eilės tikrai pradžiugino svarbių asmenų tribūnoje sėdėjusį savininką Romaną Abramovičių.

REKLAMA

Šeimininkai įsiveržė į priekį 29 minutę - nors iki tol dominavo svečiai, kamuolį į tinklą puikiu smūgiu galva pasiuntė Didier Drogba. Antrojo kėlinio pradžioje Johnas Terry taip pat galva padvigubino pranašumą, bet „Napoli“ tenkinantį rezultatą atstatė smūgiu iš toli pasižymėjęs Gokhanas Inleras.

Jo pastangų nepakako: 75 minutę gynėjas Andre Dossena baudos aikštelėje lietė kamuolį ranka ir nepaliko teisėjui kitos išeities kaip tik skirti baudinį, kurį užtikrintai realizavo veteranas Frankas Lampardas - 3-1.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi pirmosios rungtynės baigėsi tokiu pat rezultatu, kaip ir šio vakaro pagrindinis laikas, komandoms teko žaisti pratęsimą. Jo metu sėkmė lydėjo „Chelsea“: 105 minutę po Ramireso perdavimo vartininką Massimo De Sanctis iš arti nuginklavo Branislavas Ivanovičius, o per likusį laiką Italijos vienuolikei išsigelbėti nepavyko.

Kelialapį tarp aštuonių stipriausių Europos klubų iškovojo Madrido „Real“, namie įtikinamai 4-1 įveikęs Maskvos CSKA, kuriai atstovauja, tačiau nerungtyniavo lietuvis Deividas Šemberas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąjį įvartį įmušė Gonzalo Higuainas, o tuoj po pertraukos tolimu šūviu pusiausvyrą padvigubino Cristiano Ronaldo. Karimas Benzema 70 minutę neleido suabejoti poros nugalėtoju, tačiau kiek vėliau Zoranas Tosičius įspūdingu įvarčiu sušvelnino skirtumą.

Cristiano Ronaldo dar spėjo pradžiuginti aistruolius ketvirtuoju įvarčiu, tačiau pagrindinis saugas Xabi Alonso gavo geltoną kortelę ir dėl suspendavimo praleis pirmąjį ketvirtfinalio susitikimą.

Rezultatai:

Madrido „Real“ 4 - 1 Maskvos CSKA

(pirmosios rungtynės 1-1, bendras rezultatas 5-2)

26' [1 - 0] G.Higuain, 55' [2 - 0] C.Ronaldo, 70' [3 - 0] K.Benzema, 77' [3 - 1] Z.Tosic, 90' [4 - 1] C.Ronaldo.

REKLAMA

D.Šemberas (CSKA) liko tarp atsarginių

Londono „Chelsea“ 4 - 1 „Napoli“

(po pratęsimo, pirmosios rungtynės 1-3, bendras rezultatas 5-4)

29' [1 - 0] D.Drogba, 48' [2 - 0] J.Terry, 55' [2 - 1] G.Inler, 75' [3 - 1] F.Lampard (iš 11 m. baudinio), 105' [4 - 1] B.Ivanovic.

Ketvirtfinalio dalyviai prieš penktadienio burtų traukimo ceremoniją:

Miuncheno „Bayern“ (Vokietija)

„Marseille“ (Prancūzija)

Londono „Chelsea“ (Anglija)

Madrido „Real“ (Ispanija)

Nikosijos APOEL (Kipras)

„Barcelona“ (Ispanija)

„Milan“ (Italija)

Lisabonos „Benfica“ (Portugalija)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų