REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma vilkikų pardavėjų jau senokai trimitavo varpais ir teigė, kad pirmą šių metų pusmetį sumažės jų pardavimai ir tai atspindės situaciją visoje krovinių rinkoje. Transporto įmonės sumažins savo plėtrą ir stengsis sėkmingai išgyventi iki antrojo pusmečio.

REKLAMA
REKLAMA

Jau praėjusių metų pabaigoje kai kurie vilkikų gamintojai pranešė apie mažinamas gamybos apimtis, dėl sumažėjusios paklausos. Europos automobilių gamintojų asociacija (ACEA) pateikti duomenis apie naujų transporto priemonių pardavimus pirmąjį šių metų mėnesį tai tik patvirtina ir nors bendras pardavimų lygis, jei lygintume su praėjusiu sausiu, yra pakilęs, tačiau pateiktoje statistikoje nemažai pavojaus ženklų.

REKLAMA

Per sausį Europos sąjungoje parduota 18 949 sunkiojo transporto priemonės, kurių bendra masė daugiau nei 16 t. Tai yra 3,9 proc. daugiau nei praėjusį sausį, kuomet buvo parduota 18 231 tokios pat transporto priemonės. Iš visų didžiausių transporto rinkų, tik Didžiojoje Britanijoje ir Lenkijoje pardavimai smarkiai ūgtelėjo ir iš esmės timptelėjo bendrą statistiką į teigiamą pusę. Didžiojoje Britanijoje rinka paaugo 35,8 proc. nuo 1 749 vnt. iki 2 376 vnt. Lenkijoje fiksuotas dar didesnis augimas – 39,2 proc. Nuo 692 vnt. praėjusių metų sausį iki 963 vnt. šių metų pirmąjį mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijoje rinkos augimas sudarė 3,3 proc., bet buvo šiek tiek žemesnis už vidutinį visoje Europos sąjungoje.

Pavojaus ženklai

Didžiausią nerimą kelią žinios iš likusių didžiausių komercinio transporto rinkų. Vokietijoje fiksuotas 1,6 proc. rinkos sumažėjimas. Nuo 4 332 iki 4 261 parduotų sunkiojo transporto priemonių. Olandijoje taip pat užfiksuotas 0,6 proc. nuosmukis. Dar didesnį galvos skausmą kelią finansinių sunkumų kamuojamų Italijos ir Ispanijos rezultatai. Čia pardavimai krito atitinkamai 13,5 proc. ir 12,6 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Auto (nuotr. Balsas.lt)

 

 

Didžiausias padidėjimas užfiksuotas Kipre, kur pardavimai šoktelėjo 357,1 proc. nuo 7 iki 32 transporto priemonių, bet bendram Europos sąjungos kontekste šie skaičiai iš esmės didesnės įtakos nepadarė. Labiausiai nusivylę turėtų būti Vengrijos pardavėjai. Praėjusį sausį buvo parduota 376 sunkiojo transporto priemonės, šiemet – 144. pardavimai sumažėjo 61.7 proc.

Primename, kad praėjusių visų metų pardavimai Europos sąjungoje buvo 26,6 proc. didesni už 2010 m. pardavimus, o 2011 m. gruodžio rezultatai buvo 20,8 proc. geresni už 2010 m. gruodį.

REKLAMA

Lietuva

Mūsų šalyje rezultatai smarkiai nesikeitė. Užfiksuotas 2,8 proc. nuosmukis. Šįmet sausį parduotos 209 transporto priemonės, pernai tuo pačiu metu buvo parduota 215. Bendras komercinės paskirties automobilių pardavimas Lietuvoje augo 5,4 proc. nuo 332 vnt. iki 350 vnt. Europos sąjungos komercinių transporto priemonių pardavimų skaičius krito 4,7 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų