REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausias teismas (AK) atsisakė patenkinti nuteistųjų Magmadovų advokato skundą. Klausymas vyko uždarame posėdyje, todėl dabar nuosprendis laikomas teisiškai įsigalėjusiu.

REKLAMA
REKLAMA

Maskvos apskrities teismas nuteisė brolį ir seserį Apčį ir Aišą Magmadovus atitinkamai šešeriems ir dvejiems metams kalėjimo. Jie buvo apkaltinti neteisėto ginklavimosi organizavimu ir teroristinės veiklos skatinimu. Baudžiamojoje byloje buvo teigiama, kad jie užverbavo Lietuvos pilietę Eglę Kusaitė įvykdyti teroro aktą Rusijos teritorijoje.

REKLAMA

Teigiama, kad Magmadovai su E. Kusaite iš anksto susitarė, kad išpuolis bus surengtas prieš Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariškius.

Tuo tarpu Aišai buvo taikomas straipsnis, pagal kurį jai galima taikyti mažesnę bausmę už minimalias sankcijas, todėl šiuo metu ji yra laisvėje.

Advokatas skunde nurodė, kad nuosprendis turėtų būti atšauktas kaip nepagrįstas – gynėjas reikalavo, kad teismui ir prokurorams nepavyko įrodyti jo ginamųjų kaltės, o nusikaltimas nebuvo įrodytas. Remiantis bylos medžiaga, Apti Magmadovas 2009 metais įstojo į čečėnų kovotojų būrį, vadovaujamą Doku Umarovo.  Ir ėmėsi verbuoti moterų, galinčių atlikti teroro išpuolius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų