REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien 21:45val. Lietuvos laiku, UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje susitinka Londono „Chelsea“ ir Neapolio „Napoli“  bei Madrido „Real“ ir Maskvos CSKA komandos. Atsakomosiose rungtynėse „Chelsea“, padedami namų sienų, sieks reabilituotis po pralaimėjimo Neapolyje, o Rusijos grandai CSKA Madride sieks sukurti stebuklą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ir aš ten buvau, alų, midų gėriau, nieko burnoj neturėjau...“

Tikraip taip... Šįmet „mėlyniesiems“ ne pats geriausias sezonas: Anglijos Premier lygoje, likus dešimčiai turų, „Chelsea“ nuo lyderių „Manchester United“ atsilieka jau visais 18 taškų ir, žinant kaip retai „raudonieji velniai“ barsto savuosius, praktiškai nebeturi šansų kovoti dėl čempionų titulo. Norint patekti į ketvirtfinalį, žūtbūt reikia sėkmingai sužaisti ir šiandienos atsakomosiose rungtynėse prieš galingai atrodančius „Napoli“ futbolininkus... Tiesa, „Chelsea“ visdar kovoja dėl kito trofėjaus - FA Taurės, bet šis titulas kur kas mažiau rūpi tiek klubo sirgaliams, tiek patiems žaidėjams.

REKLAMA

Kalbant apie Čempionų lygą, grupių etape itin sėkmingai rungtyniavę „Chelsea“ futbolininkai pirmąjį antausį patyrė būtent šiandieninio varžovo, „Napoli“ namų stadione. Ir antausis buvo pakankamai stiprus: Edinsono Cavani ir Ezekielio Lavezzi vedami, „Napoli“ futbolininkai į anglų klubo vartus įrideno net tris įvarčius ir įgijo nemenką pranašumą kovoje dėl kelialapio į ketvirtfinalį, kadangi „Chelsea“ atsakė vos vienu Juano Mata įvarčiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Chelsea“ – „Napoli“ rungtynės (nuotr. SCANPIX)„Chelsea“ – „Napoli“ rungtynės (nuotr. SCANPIX)

Tačiau „Chelsea“ kapitonas Johnas Terry teigia, kad situacija nėra tokia jau ir bloga: „Žinoma, blogai, kad pralaimėjome tokiu rezultatu, tačiau pažvelkime ir į šviesiąją pusę: kadangi įmušėme įvartį išvykoje, užtektų įmušti du namuose ir mes jau būtume kitame etape. Pastarieji įvykiai rodo, kad galime net tokioms komandoms kaip “Valencia„ įmušti tris įvarčius be atsako (grupių etape, rungtyniaudami namuose, “Chelsea„ kiek anksčiau rezultatu 3-0 įveikė “Valencia„ komandą), taigi šiandienos rungtynėse tikrai turime šansą ir pažadame “Napoli„ užkurti velniškai karštą pirtį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jam antrino, komandos trenerio pareigas laikinai einantis, buvusio „mėlynųjų“ stratego Andre Villaso-Boaso asistentas, Roberto Di Matteo: „Esame puikiai pasiruošę šiandienos rungtynėms. Nors mus slėgs didžiulė atsakomybė, privalome sužaisti gerai. Žinoma, reikės ir šiek tiek sėkmės, be jos Čempionų lygoje sunku kažką pasiekti“.

„Chelsea“ gretose šiandien, dėl susirinktų geltonų kortelių, negalės rungtyniauti saugas Raulis Meireilesas. Jį turėtų pakeisti Maiklas Essienas arba Johnas Mikel Obi. Pasak futbolo analitikų, „Chelsea“ greičiausiai rungtyniaus taktine schema 4-3-3 arba 4-2-3-1.

REKLAMA

„Napoli“ strategas Walteris Mazzarri prieš rungtynes gyrė savo komandą ir teigė neskubantis švęsti anksčiau laiko: „Tarp manęs ir komandos yra labai glaudus ryšys, puikiai vieni kitus suprantame. Nei vienas “Napoli„ futbolininkas šiandien nesitiki lengvos kovos ir būsime maksimaliai susikoncentravę“.

W.Mazzarri neramina laikinai „Chelsea“ vadovaujančio R.Di Matteo sėkmė: „Manęs nebaugina jokie taktiniai sumanymai ar kitokios spekuliacijos, tačiau atkreipiau dėmesį, kad R.Di Matteo perėmus “Chelsea„ vairą, komanda Anglijoje laimėjo dvi rungtynes iš dviejų. Su jo atėjimu kažkas šioje komandoje pasikeitė ir, galbūt, šiandien “Chelsea„ bus visai kitokia komanda, nei matėme Neapolyje. Tai tikrai verčia sunerimti“.

REKLAMA

„Chelsea“ – „Napoli“ rungtynės (nuotr. SCANPIX)„Chelsea“ – „Napoli“ rungtynės (nuotr. SCANPIX)

Ar Deivido Šembero CSKA turi šansų Madride?

Kitoje, neką mažiau intriguojančioje šiandienos dvikovoje, susikaus Rusijos grandas CSKA, bei karališkasis ispanų klubas - Madrido „Real“. Pirmoji šių komandų akistata Maskvoje baigėsi rezultatu 1-1, o CSKA švedas Pontusas Wernbloomas išlyginamąjį įvartį įmušė pačioje rungtynių pabaigoje - trečią pridėtinio laiko minutę.

Taigi, nors rezultatas ir lygus, visgi jis, švelniai tariant, gerokai palankesnis „Real“ komandai. Kodėl? Visų pirma dėl išvykoje įmušto įvarčio. Antra, „madridistai“ rungtyniaus baltai apsirengusių sirgalių užpildytame, 80 tūkst. vietų turinčiame, „Santiago Bernabéu“ stadione. Trečia: komandų lygių skirtumas. „Būkime biedni, bet teisingi“, kaip sakoma. „Real“ šiai dienai yra kur kas daugiau aukščiausios klasės žaidėjų turinti komanda, kuri palaikoma savos sirgalių armijos žais dar galingiau nei Maskvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su mumis, visgi, nesutinka Maskvos CSKA saugas, Alanas Dzagojevas: „Galbūt “Realas„ ir yra favoritai šioje poroje, tačiau tie, kas mano jog mes neturime jokių šansų - labai klysta“.

„Šioje dvikovoje nėra nieko neįmanomo. Mūsų galvose sukasi tik mintys apie pergalę ir nežadame būti patrankų mėsa, - ryžtingai nusiteikęs pridūrė A.Dzagojevas - “Real„ turi gausybę žvaigždžių, tačiau noras juos įveikti tik prideda dar daugiau motyvacijos“.

CSKA – „Real“ rungtynės (nuotr. SCANPIX)CSKA – „Real“ rungtynės (nuotr. SCANPIX)

„Gyvenime nėra nieko neįmanomo, mes įmušėme “Inter'ui„, galime tą padaryti ir prieš “Real", - savo auklėtinio žodžius patvirtino CSKA treneris, Leonidas Slutskis. CSKA komandos pagrindinėje sudėtyje eilę metų rungtyniauja ir lietuvis, saugas Deividas Šemberas, kuris, galimybės pasirodyti rungtynėse prieš vieną tituluočiausių Europos klubų, deja, negavo.

REKLAMA

„Aš optimistiškai žvelgiu į rungtynes Madride. Be abejo, geresnius šansus turi šeimininkai. Tačiau turime pakankamai jėgų, kad patektume į ketvirtfinalį“, - sakė lietuvis.

Madrido „Real“ stovykloje CSKA, netiesiogiai, jau nurašomi. Ekipos strategas Jose Mourinho žiniasklaidai teigė, kad klubas šiais metais tikrai kažką laimės: „Esame puikioje padėtyje Ispanijos La Liga čempionate. Turime palankų rezultatą prieš atsakomasias rungtynes su Maskvos CSKA. Manau, šįmet tikrai kažką laimėsime“.

Įvarčio į CSKA vartus, pirmojoje šių komandų akistatoje, autorius Christiano Ronaldo sakė, kad padedami sirgalių palaikymo, „Real“ gali laimėti Čempionų lygą: „Šiandien galvojame tik apie pergalę ir, tikiu,  ją iškovosime. Šiuo metu “Real„ pakankamai stiprus, kad laimėtų Čempionų lygą“.

CSKA – „Real“ rungtynės (nuotr. SCANPIX)CSKA – „Real“ rungtynės (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų