REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinį pavasario mėnesį sporto mylėtojus ir šiam užsiėmimui neabejingus žmones pakvies „Druskininkų Puma pusmaratonis“. Jau tradiciniu tampantis renginys Lietuvos kurorte vyks trečią kartą. Gegužės 6-ą dieną įvyksiančioje bėgimo šventėje bus daug smagių naujovių, skirtų ne tik profesionalams, bet ir mėgėjams, aktyvioms šeimoms bei mažiesiems bėgikams, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje dalyvaus ne tik pavieniai bėgikai, tačiau ir įmonės bei firmos, kurios į bėgimo šventę deleguos po keliasdešimt bėgikų.

REKLAMA

„Per pastaruosius porą metų pastebėjome tokią tendenciją, kad dalyvių skaičius bėgimo renginiuose didėja ne dėl pavienių bėgikų, o dėl įmonių kolektyvų, - pasakoja „Druskininkų Puma pusmaratonio“ organizatorius Evaldas Martinka. - Manau, įmonėms, tai tiesiog puiki laisvalaikio pramoga, vidinis renginys. Tokiose iškylose įmonės darbuotojai gali geriau pažinti vienas kitą, sustiprint kolektyvo vienybę“.

Šiais metais kol kas aktyviausiai registruojasi muzikos salonas „Tamsta“.

„Kai vadovas domisi, jis kažkiek daro įtaką ir savo pavaldiniams, - teigia „Tamsta“ vadovas Arvydas Skernevičius. - Atsiranda ir tokių, kurie patys nori bėgioti. Aš pats aktyviai vaikystėje užsiiminėjau šia sporto šaka, o dabar tenka bėgioti tik mėgėjiškai“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia muzikos salono „Tamsta“ vadovas, darbuotojų per jėga įkalbinėti netenka.

„Pradžioje dalyvavome estafetėje, - kalba A.Skernevičius. - Kai vienas bėgi su varžovais, tai nėra tokio stimulo, o kai estafetėje dalyvauja keturi žmonės, jie nori ne tik tarpusavyje geriau pasirodyti, tačiau nori aplenkti ir kitas dalyvaujančias įmones. Dabar darbuotojams pasiūliau sudalyvauti ir „Duskininkų Puma pusmaratonyje“. Graži vieta, pavasaris, tikimės, kad bus geras oras, o dar plius, kai firma viską apmoka, tai susidomėjo nemažas būrys darbuotojų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prieš metus Druskininkų pusmaratonyje dalyvavo virš 10 gausesnių įmonių kolektyvų, - prisimena vienas organizatorių E.Martinka. - Gausiausia komanda buvo „Barclays“. Tikimės, kad ir šiemet šis kolektyvas deleguos į „Druskininkų Puma pusmaratonį“ dar gausesnį būrį bėgikų. Norėtume, kad kitos įmonės, kolektyvai bei partijos į juos lygiuotųsi ir turėtume bent 20 įmonių, kurių komandų sudėtis būtų daugiau nei 20 bėgikų“.

Daug dėmesio bėgimo renginiams skiria Liberalų ir centro sąjunga (LiCS). Tikimasi, jog jie neaplenks ir bėgimo šventės Druskininkuose.

REKLAMA

„Gerais pavyzdžiais nesunku užsikrėsti. Taip nutiko ir su Liberalų ir centro sąjungos įsitraukimu į įvairias bėgimo varžybas, - teigia Seimo vicepirmininkas Algis Čaplikas. - Jaunystėje lankiau lengvąją atletiką, bėgti man visada patiko, ir ypač ilgas distancijas. Nors iš profesionalaus sporto jau senokai pasitraukiau, toliau sportuoju ir bent kas antrą dieną būtinai treniruoklių salėje bėgimo takeliu nubėgu įprastus 15 kilometrų".

Kaip prisimena politikas A.Čaplikas, kolegų dalyvauti sporto šventėse nereikia įtikinėti.

„Prieš penkerius metus dalyvavau Pasaulio parlamentarų pusės maratono distancijos bėgime, o pernai gegužę man tapus Liberalų ir centro sąjungos pirmininku bėgti maratoną esu kviečiamas nebe vienas, o su partijos bendražygiais, - tikina A.Čaplikas. - Pernai rudenį LiCS bėgikai puikiai pasirodė Vilniaus maratone. Jame mano iniciatyva buvo įsteigta Seimo taurės nominacija, dėl kurios varžėsi ne vienas dabartinio Seimo narys. Gruodį LiCS su šeimomis gausiai dalyvavo Kalėdiniame bėgime ir šiemet būtinai dalyvausime „Druskininkų Puma pusmaratonio„ bėgime“.

REKLAMA

Kalbinti renginio dalyviai ir organizatoriai vieningai sutaria, kad tokios šventės skatina glaudesnį tarpusavio bendravimą.

„Manau, kad dalyvavimas tokiuose renginiuose stiprina kolektyvą, - sako „Tamsta“ muzikos salono vadovas A. Skernevičius. - Po pirmojo mūsų pasirodymo kolektyve pasklido nuotraukos, visi apžiūrinėjo, diskutavo. Nors likome aštuntoje vietoje, gavome simbolinius medalius, su jais nusifotografavome ant nugalėtojų pakylos. Kiti darbuotojai į tai žiūrėjo pavydžiai. Įdomu visiems, tai, manau, vistiek šioks toks pagyvinimas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Esame išties sportiška partija, nes nė karto neteko prašyti ar raginti narių dalyvauti sporto varžybose, - kalba Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas A.Čaplikas. - Visada susirenkame ir dalyvaujame gausiai, ir visada turime didelį sirgalių pulką. Galiu pasakyti, kad dalyvavimas įvairiose sporto varžybose ne tik skatina pasitempti. Tai ir proga išbandyti savo jėgas, ir būdas sustiprinti kolektyvo bendrumo jausmą".

„Savo kolektyvą skatinčiau dalyvauti tokiuose renginiuose, - tikina E.Martinka. - Šiemet „Druskininkų Puma pusmaratonio“ organizatorių komanda planuoja dalyvauti viename bėgimo renginių ir patys. Mums tai bus puiki pramoga pamatyti varžybas kitomis akimis. Ir esu įsitikinęs, kad tai bus puiki pramoga ir ji pranoks jau mums tradicija tapusi boulingą ar kitas laisvalaikio pramogas. Jau pradėjome ruoštis varžyboms ir bėgiojame krosus“.

REKLAMA

„Mes renkamės treniruotis kiekvieną šeštadienį. Nesvarbu koks yra oras, žiema ar vasara, mes visada bėgame. Turime tokią septynių kilometrų trasą. Tarpusavyje kartais padarome mini varžybas, išsidaliname prizus, vėliau organizuojame vakarėlį. Gal kažką viduje sugalvosime ir „Druskininkų Puma pusmaratonio“ metu“, - žadėjo A.Skernevičius.

„Sportiškų įmonių yra, bet mažai, - situaciją apibūdino renginio organizatorius E.Martinka. - Galbūt Sveikatos apsaugos ministerija, Kūno kultūros ir sporto departamentas ar organizacija „Sportas visiems“ galėtų steigti apdovanojimus įmonių vadovams už savo kolektyvų skatinimą sportuoti.

Jeigu norite dalyvauti „Druskininkų Puma pusmaratonyje" nedelskite. Primename, kad norintys dalyvauti bėgime turi būtinai iš anksto užsiregistruoti. Registracijos formą galima rasti interneto svetainėje www.druskininku-pusmaratonis.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų