REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nekilnojamojo turto (NT) rinka šiemet atsigaus, o planuojamos komercinių ir gyvenamųjų naujų patalpų statybų apimtys Lietuvoje šiemet bus didesnės negu Latvijoje ar Estijoje, mano „Ober Haus“ Vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis.

REKLAMA
REKLAMA

„Po rekordiškai prastų metų modernių verslo patalpų rinkoje šiemet laukia atsigavimas, ypač Lietuvoje. Atsigauna ir prekybinių patalpų rinka, į Baltijos šalis ateina stambios bendrovės – „Ikea“, H&M, planuoja plėstis ir „Prisma“,- trečiadienį spaudos konferencijoje sakė S. Vagonis.

REKLAMA

Lietuvoje taip pat nemažai statoma ir naujų gyvenamųjų patalpų – 22 daugiabučiai, o tai sudaro apie 1400 naujų butų.

Pasak S. Vagonio, į komercinį NT Lietuvoje daugiausiai investuoja skandinavai – jų šalių investicijos Lietuvoje sudaro apie 60 proc., o likusią dalį – lietuvių. Investicijos į komercinį NT Lietuvoje sudaro apie 230 mln. litų, Latvijoje – beveik dvigubai mažiau, tačiau lietuvius dar gerokai lenkia estai – čia investicijos į komercinį NT siekia beveik mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kodėl Estija investuotojams tokia patraukli? Nes ten yra euras, geresnė nuomininkų ir nuomotojų kultūra, santykinai žemos NT kainos ir geresnis likvidumas“, - priežastis vardino S.Vagonis.

Ekspertas pateikė ir „Ober–Haus“ skaičiavimus dėl šildymo kainų, kurios parodė, kad daugiausiai už šildymą iš Baltijos valstybių moka estai. Esą paskaičiavus 60 kvadratinių metrų dydžio buto šildymo sąnaudas nerenovuotame name Vilniuje, Taline ir Rygoje, jei temperatūra būtų vienoda, daugiausia mokėtų Talino gyventojai – 485 litus, vilniečiai – 435, o Talino gyventojai – 385 litus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų