REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijoje pastebimas elektrinių dviračių rinkos suaktyvėjimas. Jei anksčiau elektriniai dviračiai buvo vos ne pensininkų atributu, dabar jie tampa stiliaus dalimi, automobilių pakaitalu ar ateities simboliu. Jei 2009 metais Vokietijos rinkoje buvo parduota vos daugiau nei 100 tūkst. elektrinių dviračių, tai pernai šis skaičius padvigubėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Tendencijos tokios, elektrinius dviračius Vokietijoje dabar renkasi įvairiausių socialinių sluoksnių žmonės – nuo studentų, iki aukščiausio rango bankų vadybininkų. Žinoma, ne paskutinę vietą įtakojant tokį pasirinkimą sudaro ir šioje šalyje tradiciškai stiprios „žalios“ nuotaikos. Na o tie miestų gyventojai, kurie automobilį išmaino į elektrinį dviratį, visuomet pabrėžia ir galimybę atsisakyti brangaus kuro, draudimo ir mokesčių už stovėjimą.

Naujausi elektriniai dviračiai – verta dėmesio miesto transporto alternatyva. Jų rida gali siekti 70 kilometrų, o rimtesni egzemplioriai gali įsibėgėti iki 40 kilometrų per valandą. Tiesa, už tai tenka mokėti – pigiausi egzemplioriai rinkoje kainuoja 1500 eurų. Todėl šios transporto priemonės itin gundo ilgapirščius. Tačiau elektrinių dviračių pardavėjai mano, kad tai yra tik laikinos kliūtys ir viskas išsispręs augant tokių transporto priemonių pardavimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų