REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais laikais nemaža dalis darbuotojų daug dėmesio skiria savo vadovams. Šis kartais galbūt akivaizdžiai perdėtas dėmesys gali būti paaiškinamas tuo, kad vadovai yra atsakingi už darbuotojų darbo sąlygas, atlyginimo padidinimą ir pareigų paaukštinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kartais gali pasirodyti, kad vadovai yra pernelyg susirūpinę savais reikalais ir nepastebi, kaip elgiasi eiliniai darbuotojai, tačiau taip manyti reiškia vadovo neįvertinti. Viršininkai viską mato ir viską pastebi, todėl norint tapti geru darbuotoju pravartu žinoti savybes, kurioms įmonių vadovai negali atsispirti.

REKLAMA

Darote viską, kad tik atliktumėte užduotį. Ši savybė yra ir pagrįstai turėtų būti kiekvieno vadovo labiausiai vertinamas pavaldinių bruožas. Pradėjus dirbti būtina tai įsidėmėti, nes tai gali pakreipti jūsų karjerą į vieną ar kitą pusę.

Vykdote įsipareigojimus. Pasižadėję atlikti užduotį iki tam tikros dienos būtinai tai ir padarykite. Būkite atsakingas už save, kad to nereikėtų daryti jūsų viršininkui. Žinodamas, kad laikotės žodžio, jūsų vadovas turės mažiau priežasčių nerimauti.

REKLAMA
REKLAMA

Esate drąsus. Suvokiate, kad verslas yra kontaktinis sportas, ir esate pasirengęs priimti smūgius. Jūs galite priimti kritiką. Konkurencija ir konfrontacija jūsų negąsdina, nesidrovite būti matomas. Priešingai, visa tai jums suteikia dar daugiau energijos.

Esate nuoširdus. Esate atviras, nuoširdus ir savimi pasitikintis. Viską pasakojate, kaip iš tiesų yra, sakote viską, ką manote. Niekada neapsimetinėjate ir, jei ko nors nežinote, tai pasakote. Vadovybė jūsų negąsdina, todėl jūs nelaikote savo vadovo požemių pabaisa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Novatoriškai sprendžiate problemas. Į dalykus žvelgiate kitokiu kampu ir sugebate atrasti unikalius problemų sprendimus. Kuo sudėtingesnė problema, kuo didesnis iššūkis, tuo labiau įsigilinate į atsakymo paieškas. Problemų sprendimas yra jūsų gyvenimas.

Neįtikėtinas atidumas. Neprarandate nuovokos, vos kyla problemų. Visuomet esate ramus ir tvirtas. Išliekate atidus, kai visi aplinkui laksto galvas pametę. Esate tvarkos sala chaoso vandenyne.

Jums nereikia daug priežiūros. Niekada neverkšlenate ir nesiskundžiate. Jūsų nereikia laikyti už rankos stresinėje situacijoje. Nieko nepriimate asmeniškai. Esate pakankamai atsparus.

Be abejo, reikia pabrėžti, kad išvardytosios savybės žavi tuos vadovus, kurie pakankamai kompetentingi tinkamai panaudoti šių bruožų turinčius darbuotojus. Ne visi vadovai yra verti darbuotojų pastangų. Negalite kontroliuoti savo viršininko, bet galite kontroliuoti save. Be to, įgiję visas ar bent jau daugumą iš šių savybių vieną dieną patys tapsite puikiu viršininku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų