REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors policija jau ne kartą įspėjo gyventojus saugotis sukčių, skambinančių telefonu, o Utenos apskrityje tokio pobūdžio nusikaltimai pasitaiko ne taip ir dažnai, tačiau nesąžiningi asmenys vis dar sugeba išvilioti patiklių gyventojų pinigus. Šiomis dienomis Utenos apskrityje užfiksuoti trys atvejai, kada iš gyventojų apgaulės būdu, t. y. paskambinus telefonu, išgauti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenys.

Sukčiai prisistato įvairių teisėsaugos institucijų pareigūnais ar bankų atstovais, tikindami, jog pasinaudojant žmogaus sąskaita, vykdomos neteisėtos finansinės operacijos, taip sukčiai išvilioja elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus.

Padiktavę duomenis, žmonės sąskaitose ne tik, kad neberanda čia buvusių santaupų, tačiau pastebi, kad jų vardu būna sudarytos sutartys su greitųjų kreditų bendrovėmis, paimtos paskolos.

Iš dviejų Anykščių rajono gyventojų kovo 12-ąją tokiu būdu buvo pasisavinta 4 212 litų. Viena moteris, padiktavusi elektroninės bankininkystės kodus, pastebėjo, kad jos vardu paimti du greitieji kreditai (1 000 ir 500 litų vertės) kita anykštėnė po tariamai Panevėžio kriminalinės policijos  ekonominių nusikaltimų tyrimų padalinio pareigūno skambučio sąskaitoje pasigedo 2 712 litų.

Kovo 9-ąją Utenos rajono gyventojas pastebėjo, kad pasinaudojus jo elektroninės bankininkystės duomenimis iš greitųjų kreditų bendrovės paimtas 1 500 litų kreditas, tačiau pinigų sukčiai nespėjo paimti iš sąskaitos.

Siekiant užkirsti kelią tokio pobūdžio nusikaltimams, policijos pareigūnai dar kartą ragina gyventojus būti budriais įvairiose situacijose kada prašoma pinigų, asmens ar elektroninės bankininkystės duomenų.

Sulaukę įtartinų skambučių telefonu apie neva „plaunamus" pinigus per Jūsų sąskaitą banke, neskubėkite vykdyti skambinančiojo prašymų. Patys kreipkitės į banką, įsitinkinkite pateiktos informacijos teisingumu. Jeigu kyla nors mažiausias įtarimas, kad skambina sukčius, nedelsdami praneškite policijai.

Informuojame, kad teisėsaugos institucijų pareigūnai niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų prašydami elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų