REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čempionų lygos aštuntfinalyje šįvakar susigrums dvi skirtingų kalibrų komandų poros. Nors abiejuose būsimuose mačuose  favoritai yra aiškūs, tačiau jiems teks spręsti tokias pat problemas. Miuncheno „Bayern“ namie turės panaikinti „Basel“ vieno įvarčio pranašumą, tokią pat užduotį  savo aikštėje privalės atikti ir  Milano  „Inter“, kurių varžovas Marselio  „Olympique“.

REKLAMA
REKLAMA

„Basel“ - antro stebuklo link

Sensacingai iš Čempionų lygos turnyro šešiolktifinalyje pašalinusi„ Manchester United“ klubą šveicarų  „Basel“ ekipa šįvakar gali sukurti dar vieną stebuklą. Bent teoriškai. Jiems tik reikia „Aliantz“ arenoje visą mačą išlaiktyti slidų vieno įvarčio pranašumą.

REKLAMA

Ar įmanomas toks variantas? Teoriškai taip, tačiau praktiškai vargu bau. Bavarijos komanda šiuo metu yra  „ant bangos“. Paskutiniame Bundeslygos ture Miuncheno vyrai tiesiog nušlavė „Hoffenheim“ ekipą, namie ją sutriuškindama net 7:1 ir tarsi pasiuntė žinią į Šveicariją, jog sekantys - „Basel“ futbolininkai.

„Bayern“ puolimo mašina namie veikia be priekaištų. Šiam mačui į pagrindinę sudėtį jau gali būtų įtrauktas ir komandos kapitonas Bastianas Šveinšteigeris, o saugai Arjenas Robbenas bei Franckas Ribery po  paskutinių rungtynių tiesiog siautėja aikštėje. Būtent jie dvikovoje su „Hoffenheim“ vienuolike atliko didžiąją dalį rezultatyvių perdavimų. Beje, du įvarčius po šios futbolo jungties tose varžybose pelnė ir įvarčių alkį jaučiantis Mario Gomezas.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, vokiečiams tas vieno įvarčio santykis dažniausiai nieko nereiškia. Keturiose iš penkių situacijų Europos turnyruose „Bayern“ išskapstė sausas. Kiek reikėjo,  tiek  ir  įmušė. Iš dvylikos paskutinių Čempionų lygos mačų vokiečiai namie laimėjo vienuolika. Statistika byloja, kad vokiečiai kaip ir be kovos galėtų pasiimti pergalę ir ramiai ruoštis kitam epatui,

Tačiau kiekvienos varžybos  - naujas istorijos puslapis ir kaip šįvakar bus „Aliantz“ arenoje žino tik futbolo dievai. Šveicarai į Miuncheną atvyko ne pačių geriausių nuotaikų. Paskutinėse šalies čempionato rungtynėse „Basel“ iškovojo pergalę prieš  „Grasshopper“ komanda rezultatu 2-0, bet kol kas iki galo nėra aišku, ar lemiamose jiems rungtynėse žais vienas komandos lyderių  Jo-Hoo-Parkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį sezoną jie moka savo rankose išlaikyti reikiamą rezultatą. Taip jau buvo Mančesteryje, Benfikoje ar Galiačyje Svečiai nelabai turi ką prarasti. Kaip ir pirmame mače prieš dvi savaites.

Šiame sezone iš turnyro eliminavę„Manchester United“, jie jau sukūrė vieną stebuklą, o ar pavyks sukurti dar vieną futbolo sirgaliai pamatys šįvakar.

Europa  - didysis sezono išsigelbėjimas

Marselio „Oympique“ ekipai žaisti nacionaliniame čempionate yra didesnė kančia nei rungtyniauti Čempionų lygoje. Savaime suprantama, kai imama suvokti, jog Prancūzijos šalies titulas slysta iš rankų, tai reikia visas jėgas nukreipti į pasirodymą Europoje.

REKLAMA

Didier Dechampso auklėtiniai atsakomajam mačui su  Milano „Inter“ ekipa atsiveža vieno įvarčių pranašumą. Patį trapiausią tokių varžybų stadijoje. Svečiams reikia mūru apginti savo vartus ir tuomet kelialapis į kitą lygos  etapą bus jų rankose. Tik ar Didier Deshampsui pavyks pergudrauti Claudio Ranieri savo paties aikštėje ir nušvilpti iš po nosies bilietą į kitą turnyro etapą?

Abejojame dėl kelių priežasčių. Pirma, po traumos į „Inter“ gretas grįžo gynėjas Maiconas ir nors dėl kortelių limito strategas negalės pasinaudoti Christiano Chivu paslaugomis, gynyba nebus tokia skylėta. Antra - namų  aikštės sindromas. Trečia, istorija byloja, kad Europos turnyruose Nerazzuri prieš Prancūzijos ekipas žaidė vienuolika kartų ir penkis iš jų laimėjo rezultatu 2:1. Jei toks bus ir šeštas, tai italams dėl įmuštų įvarčių santykių svetimoje aikštėje teks atsisveikinti su  Čempionų lyga. Ketvirta, paskutinėse penkiose iš šešių turnyro rungtynių Milano ekipa šventė pergalę. Ir galiausiai - šeimininkai trejus metus iš eilės buvo pateko į stipriausių Europos klubų aštutunką ir dabar yra puiki galimybė šį pasiekimą pratęsti iki keturių.  Ar dar reikia argumentų, kodėl „Inter“ privalo laimėti šias rungtynes?

REKLAMA

Bet kol kas tai tik argumentai prieš mačą ir visus šiuos Milano ekipos pranašumus nusveria vienintelis Marselio klubo faktas. Prancūzai paskutinį kartą Čempionų lygos ketvirtfinalyje žaidė tik 1993 ir dabar yra itin reali viltis ten patekti, juolab kai kišenėje turi vieno įvarčio pranašumą. Štai šito įvarčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų