REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanija privalo įvykdyti savo įsipareigojimus – sumažinti valstybės biudžeto deficitą iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto 2013 metais. Apie tai pirmadienį per euro grupės posėdį pranešė jos pirmininkas Jeanas–Claude Junckeris.

REKLAMA
REKLAMA

J. C. Junckeris patvirtino, kad po optimistinių naujienų apie sėkmingą Graikijos skolos restruktūrizavimo plano vykdymą per šį euro grupės posėdį į pirmąjį planą iškeliamas Ispanijos scenarijus.

REKLAMA

Kaip anksčiau pareiškė Ispanijos premjeras Mariano Rajoy, šalies biudžeto deficitas šiais metais sieks 5,8 proc. BVP, nors su Europos Komisija buvo tartasi dėl 4,4 proc. rodiklio. Todėl euro grupei reiks įvertinti šį pareiškimą ir numatyti veiksmų planą Ispanijos atžvilgiu – arba ryžtis koreguoti jos stabilizacinę programą, arba „daryti spaudimą“ Madridui dėl griežtesnių taupymo priemonių.

J. C. Junkerio poziciją dėl Ispanijos biudžeto deficito mažinimo palaikė ir Austrijos finansų ministrė Marija Fekter.

„Mes turime parengti planą, kuris leistų Ispanijai sumažinti biudžeto deficitą iki 3 proc. BVP 2013 metais. Ispanija turi tęsti taupymo politiką, – pabrėžė ji. – Euro zonoje galioja finansinės kontrolės mechanizmas, ir bloko šalys privalo prisiimti atsakomybę už savo finansinę politiką“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų