REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vakar, Kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, „Lietuvos garbė 2012“ iškilmėse jau septintą kartą buvo įteiktos paauksuotos „Lietuvos garbės“ statulėlės. Iškilmių ceremonijos metu, kurią organizavo TV3 Žinių tarnyba ir patikimas projekto partneris bankas „Nordea“, šalia jau tradicinėmis tapusių statulėlių tiesiog scenoje buvo įgyvendintos „Lietuvos garbės 2012“ herojų svajonės.

Vakar, Kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, „Lietuvos garbė 2012“ iškilmėse jau septintą kartą buvo įteiktos paauksuotos „Lietuvos garbės“ statulėlės. Iškilmių ceremonijos metu, kurią organizavo TV3 Žinių tarnyba ir patikimas projekto partneris bankas „Nordea“, šalia jau tradicinėmis tapusių statulėlių tiesiog scenoje buvo įgyvendintos „Lietuvos garbės 2012“ herojų svajonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos garbės 2012“ didvyrius, tiesiogiai per TV3 transliuotų iškilmių metu, pagerbė beveik 1 mln. šalies gyventojų – būtent tiek TV3 žiūrovų pasižiūrėjo iškilmingą apdovanojimų ceremoniją.

REKLAMA

„Lietuvos garbės 2012“ statulėlės įteiktos pagal septynias kategorijas: „Metų žygdarbis“, „Metų pareiga“, „Metų pasiaukojimas“, „Metų pilietis“, „Metų kaimynas“, „Metų pasiekimas“ ir „Metų lietuvis svetur“.

61 metų amžiaus Broniui Jurgelevičiui, atsitiktinai išgelbėjusiam gyvybę trims žmonėms, buvo įteikta „Metų žygdarbio“ statulėlė. Garbaus amžiaus vyrą pažįsta visas Varėnos rajonas, žino, kad Bronius – tas žmogus, kuris visuomet priglaus paklydusį naminį ar laukinį gyvūną ir, jei reikia, – gydys. Kaip tik dėl itin didelės Broniaus meilės gyvūnams „Lietuvos garbės 2012“ organizatoriai jam įteikė ypatingą dovaną – išskirtinį savaitgalį Berlyne, lankomiausiame gyvosios gamtos parke, kur yra kone 18 tūkst. skirtingų gyvūnų, tarp kurių – pandos, žirafos, kengūros, meškos, liūtai, tigrai ir daugybė kitų.

REKLAMA
REKLAMA

„Metų pareigos“ statulėlės laimėtojas Gintautas Vilimas, nors ir invalido vežimėlyje, yra bene pats garsiausias Pakruojo gydytojas, prie kurio darbo kabineto durų kasdien rikiuojasi daugybė su juo norinčių pabendrauti pacientų. Ir ne tik apie ligas ir nelaimes pakalbėti – tiesiog apie gyvenimą... Gyvenime svarbiausia Gintautui – dvi dukros – dažnai lankanti tėvą mažesnioji ir laimės ieškoti išvykusi į Italiją vyresnėlė. Itin reti susitikimai su Lina – didžiausias Gintauto džiaugsmas, todėl „Lietuvos garbės 2012“ scenoje įvyko tikras stebuklas – renginio organizatoriai tiesiogiai į iškilmes atskraido dukrą Liną ir visai šeimai padovanojo iškilmingą vakarienę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bene daugiausia ašarų iš renginio svečių išspaudusi „Metų pasiaukojimo“ nominacija, kurios laureate tapo Anastasija Aleksandrova – trijų savo brolių ir sesers oficialiai įteisinta „mama“. „Lietuvos garbės 2012“ scenoje pasipylė dovanų lietus: mylimiausias Anastasijos dainininkas Stano, žengęs į sceną, pasveikino vaikus ir įteikė žaislą su kelialapiu į penkių dienų trukmės kelionę po garsiausius Europos pramogų parkus. „Lietuvos garbės 2012“ organizatoriai pasirūpino ir asmeniniais pietumis su Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite – mylimiausia vaikų politike. „Metų pasiaukojimo“ nominaciją vainikavo Sashos Song daina „Mamai“, kurią kartu, braukdami ašaras, dainavo ir renginio svečiai.

REKLAMA

„Metų piliečiu“ yra pripažintas paprastą savivartininko darbą dirbantis Pranas Matijošius, kuris visai atsitiktinai, remontuodamas po gaisro nuniokotą tetos namą, rado jame visai Lietuvai svarbius dokumentus – laiškus, adresuotus vienam iš „Aušros“ laikraščio iniciatorių ir leidėjų Martynui Jankui. P. Matijošaičio dėka profesorius Domas Kaunas išleido knygą „‚Aušros' archyvas: Martyno Jankaus rinkinys“. Už žygdarbį, kuris praplėtė dalelę Lietuvos istorijos, „Lietuvos garbės 2012“ didvyriui prezidentas Valdas Adamkus įteikė išgraviruotą vardinę lentelę su herojaus vardu ir pavarde. Lentelė bus iškabinta Mažosios Lietuvos patriarcho M. Jankaus muziejuje Bitėnuose, Šilutės rajone. Be viso to, P. Matijošaičiui buvo įteiktas televizorius kartu su palydovinės televizijos komplektu.

REKLAMA

„Metų kaimyno“ statulėle apdovanotas Vitalijus Chomičenka aplinkinių yra vadinamas Klaipėdos keistuoliu. Vitalijus savo gyvenimą paskyrė „gatvės“ vaikams, kuriems Vitalijaus namų durys visada atviros. Už beribę meilę ir rūpinimąsi vaikais Lietuvos kariuomenės karininkai Vitalijui ir jo globojamiems vaikams padovanojo ekskursiją po karo laivų flotilę Klaipėdoje. Ekskursijai vadovaus pats admirolas Kęstutis Macijauskas. Į sceną įžengęs „Žalgirio“ krepšininkas Sony Weemsas vaikams įteikė 4 tūkst. litų čekį atostogoms ir pažadėjo padovanoti šaldytuvą, kuris pravers visiems Vitalijaus „globotiniams“. Ne tik vaikų gerove, bet ir poilsiu besirūpinančiam Vitalijui TV3 Žinių tarnyba pažadėjo suorganizuoti autobusiuką vasaros atostogų savaitei, kuriuo visi galės apkeliauti Lietuvą ir aplankyti šalies parkus ir kitas įspūdingas vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Metų pasiekimo“ laureatas aštuoniolikmetis Povilas Kavaliauskas žinomas ne tik Lietuvoje, o ir plačiai Europoje. Šis vaikinas jau nuo keturiolikos metų iš rankų nepaleidžia mikroskopo – tyrinėjimai laboratorijoje yra pats didžiausias – ir sėkmingas − Povilo pomėgis. Povilas vos keturiolikos tapo pirmuoju Baltijos šalyse ir vienu pirmųjų Europoje mokslininkų, kuriam kilo idėja ištirti bakterijas, kurias perneša naminės musės. Ketveri metai musių tyrinėjimo nenuėjo perniek – Povilas Helsinkyje išrinktas geriausiu jaunuoju mokslininku Europoje. „Lietuvos garbės 2012“ scenoje Povilui buvo įteiktas profesionalus, specialiai užsakytas ir tūkstančius kilometrų į Lietuvą keliavęs mikroskopas, leisiantis muses tyrinėti ne tik laboratorijoje, o ir namie.

REKLAMA

22 metų Vytautas Kleinaitis, apdovanotas „Metų lietuvio svetur“ statulėle, jau penkerius metus dirba ir gyvena Airijos mieste Niutonhamiltone. Tą lemtingą dieną Vytautas išgelbėjo du skęstančius kolegas iš ledinio vandens. Už drąsą, ryžtą ir pasiaukojimą Vytautui įteikti du bilietai į 2012 metų Olimpinės žaidynes Londone.

„Lietuvos garbės 2012“ scenoje pasirodė daugybė žinomų muzikos žvaigždžių, tarp kurių – Rūta Ščiogolevaitė, Vytautas Juozapaitis, Donatas Montvydas, Kastytis Kerbedis, Justinas Lapatinskas, Vaidas Baumila, „Lietuvos talentų“ nugalėtojas Marius Petrauskas, Monika Linkytė, „Chorų karų“ dalyviai Kauno raj. Božolė choras ir daugybė kitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų