REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų sausio – vasario mėnesiais iš viso gauti 9 pranešimai iš šalies įmonių apie numatomą 263 darbuotojų atleidimą. Praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu buvo gauti 6 pranešimai apie atleidimus ir įspėti 178 darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia šiais metais darbuotojų dėl bankroto sausį atleido rąstinių namų statybos bendrovė UAB „Toldomus“ iš Utenos – 53. Panašų skaičių – 51 darbuotoją – gegužės 30 dieną atleisti planuoja Lietuvos bankas, informavęs, kad bus vykdomi struktūriniai pertvarkymai.

REKLAMA

Vasarį gauti 5 pranešimai apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus, apie atleidimą įspėti 136 darbuotojai. Tris pranešimus gavo Vilniaus teritorinė darbo birža, po vieną – Plungės ir Šiaulių teritorinės darbo biržos.

Pranešimai apie grupės darbuotojų atleidimus gauti iš medienos apdirbimo (dėl bankroto įspėta 20 darbuotojų), švietimo (dėl struktūrinių pertvarkymų įspėti 35 darbuotojai), metalo gaminių gamybos (dėl struktūrinių pertvarkymų įspėta 10 darbuotojų), banko (dėl struktūrinių pertvarkymų įspėtas 51 darbuotojas) ir krovinių gabenimo (dėl bankroto įspėta 20 darbuotojų) sektoriuose dirbančių įmonių.

Paskutinis pranešimas, kurį gavo Lietuvos darbo birža, apie grupės darbuotojų atleidimą, pasiekė kovo 2 dieną iš UAB „Kauno šiltadaržiai“, kurie paskelbė bankrotą ir atleis 40 darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų