REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remiantis Didžiojoje Britanijoje atliktu tyrimu, didžioji dauguma moterų, patyrusių seksualinę prievartą, nepraneša apie nusikaltimą policijai dėl to, kad nesitiki, jog užpuolikui bus įvykdytas teisingumas, skelbia Telegraph.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Iš tyrime, kurį atliko tėvams skirtas interneto tinklalapis „Mumsnet“, apklaustų moterų 10 proc. prisipažino, kad buvo išprievartautos ir 35 proc. seksualiai užpultos.

REKLAMA

Beveik ketvirtadalis aukų smurtą patyrė ne kartą, o du trečdaliai nukentėjusiųjų žinojo, kas jų užpuolikas.

Tačiau dauguma seksualinę prievartą patyrusių moterų nepranešė policijai. 29 proc. aukų apie tai, kas įvyko, nepasakė net savo draugams ir artimiesiems.

Beveik pusė nukentėjusiųjų teigė, jog joms gėda pranešti apie tokį incidentą, tačiau du trečdaliai pripažino abejojančios dėl bausmės užpuolikui įvykdymo.

REKLAMA
REKLAMA

„Mumsnet“ portalas pradėjo kampaniją „Mes tikime tavimi“ („We Believe You“), skirtą paremti nukentėjusiąsias ir paneigti mitus, kad moterys pačios išprovokuoja seksualinius užpuolimus dėl to, jog rengiasi gundančiais drabužiais.

„Apklausos išvados tikrai šokiruoja. Mes neturime susitaikyti su tuo, kad gyvename šalyje, kurioje viena iš dešimties moterų yra patyrusi prievartą ir daugiau nei vienas trečdalis buvo užpultos“, – teigė portalo „Mumsnet“ įkūrėja Džastina Roberts (Justine Roberts).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų