REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentei D. Grybauskaitei nusprendus palikti Vidaus reikalų ministrą R. Palaiytį poste ir pasiūlius politikams savo nesutarimus spręsti Seime, Seimo pirmininkė I. Degutienė prakalbo apie pirmalaikius rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu sakiusi ir pakartosiu: iš esmės keisti Vyriausybę likus pusei metų iki rinkimų yra žalinga valstybei, todėl nematau kitos išeities, kaip rengti vasarą priešlaikinius rinkimus“, - jos poziciją pirmadienį BNS perdavė patarėjas Dalius Stancikas.

REKLAMA

„Man, kaip Seimo pirmininkei, kelia nerimą, kad po šio sprendimo tokioje atsakingoje Seimo sesijoje svarbiausias dėmesys bus ne strateginių įstatymų svarstymas ir priėmimas, o interpeliacijos ir chaosas Seime“, - teigė I.Degutienė.

Prezidentei Daliai Grybauskaitei apsisprendus palikti poste vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, Seimo valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma sako, kad premjeras Andrius Kubilius turi pasakyti, kaip jis mato Vyriausybės darbo perspektyvą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausiai čia premjeras turi pasakyti, kaip jis mato Vyriausybės darbo perspektyvą tokiomis aplinkybėmis, kai jam pasiūloma dirbti su ministru, kuriuo jis iš esmės nepasitiki“, - sako J. Razma.

Anot politiko, susiklosčiusią situaciją ketina aptarti partijos ir frakcijos vadovybė.

J. Razma taip pat neatmeta interpeliacijos galimybės.

„Manau, man sunku bus sulaikyti frakcijos narius nuo interpeliacijos iniciatyvų. Tikėjausi kitokio Prezidentės sprendimo, kuris būtent tokioje situacijoje, man atrodo, būtų logiškesnis“, - sakė J. Razma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, Prezidentė R. Palaitį palieka vidaus reikalų ministro poste. Tokį sprendimą šalies vadovė priėmė pirmadienį po susitikimo su Premjeru Andriumi Kubiliumi, pačiu R. Palaičiu ir Liberalų ir centro sąjungos pirmininku Algiu Čapliku.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė po susitikimo aiškios pozicijos R. Palaičio atžvilgiu neišsakė, tačiau teigė esanti įsitikinusi, kad konservatorių ir liberalcentristų koalicija turi dirbti iki kadencijos pabaigos.

„Mano manymu, ši koalicija ir Vyriausybė gali ir turi dirbti iki kadencijos pabaigos - liko tik septyni mėnesiai. O ar nori dirbti kartu, turi apsispręsti patys. Jeigu to nesugeba, ginčą spręsti politinėmis priemonėmis galės Seime“, - pirmadienį sakė valstybės vadovė.

Vidaus reikalų ministras pats atsistatydinti nesirengia, o liberalcentristai yra pasiryžę toliau dirbti valdančiojoje koalicijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų