REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius nemato objektyvių priežasčių parduotuvėse brangti mėsai ir pienui ir tvirtina, kad pagrindinė tokio brangimo priežastis – realios konkurencijos tarp prekybos tinklų nebuvimas. Pasak jo, Konkurencijos taryba turi stebėti, ar tarp prekybos tinklų nėra kartelinių susitarimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinė priežastis – kiekvieną mėnesį mes sugrįžtame prie tos temos – tikrosios konkurencijos nebuvimas tarp mūsų prekybos tinklų. Praktiškai visi prekybos tinklai yra brangūs, neturime tokių tinklų kaip “Aldi„ ir kitos grupės, kur žymiai pigiau galima nusipirkti prekes. Kol to nebus, mes apie tą patį diskutuosime. Ir, aišku, turi Konkurencijos taryba dirbti savo darbą, stebėti šios rinkos pasikeitimus ir atitinkamai reaguoti“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė K. Starkevičius.

REKLAMA

Pasak ministro, Vyriausybė siekia, kad Lietuvoje atsirastų pigių prekybos tinklų, ir artimiausiu metu būtent Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje turėtų atsirasti vieno pigaus prekybos tinklo centrinė bazė Baltijos šalyse.

Ministro teigimu, Rusijos įvesti apribojimai gyvų gyvulių išvežimui iš šios šalies įtakos kainoms Lietuvoje padaryti neturėjo, kadangi Lietuva gyvų gyvulių iš Rusijos įsiveždavo nedaug, o pieno gamintojai pranešė, kad pieno supirkimo kainas pastaruoju metu jie kaip tik mažina.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip vienintelę objektyvesnę kainų kilimo priežastį ministras teigė matąs kiaušinių brangimą. Pasak jo, kiaušiniai brango dėl to, kad artėja Velykos, be to, Lietuva, vykdydama Europos Sąjungos direktyvas, turėjo pakeisti vištų narvus į erdvesnius, todėl ūkininkai turėjo papildomų investicijų, kai kurie pradėjo auginti mažiau vištų.

„Vis dėlto aš manau, kainos lygis turėtų sugrįžti į savo vietą. Lenkija nesusitvarkė su direktyvomis, dabar jų kiaušiniai negali būti parduodami kaip maistiniai. Taip pat ir Latvijoje. Dėl to šiek tiek mūsų kiaušinių išvažiuoja į kitas šalis, nes mes įvykdėme gyvūnų gerovei keliamus reikalavimus“, - pažymėjo K. Starkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų