REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos prokuratūra tris aukšto rango „Porsche“ kompanijos vadybininkus kaltina machinacijomis, siekiant gauti kreditą. Apie tai praneša „Financial Times Deutschland“.

REKLAMA
REKLAMA

„Porsche“ kompanijos darbuotojai kaltinami tuo, kad dar 2009 metais, siekdami gauti kompanijai 10 milijardų eurų kreditą, jie bankams pateikė suklastotus duomenis apie turimas „Volkswagen“ akcijas. Be to, derėdamiesi su bankais, „Porsche“ vadybininkai nuslėpė kelias svarbias detales apie kompanijos finansinę padėtį.

REKLAMA

Dar 2008 metų pabaigoje „Porsche“ vadovai buvo sukūrę gana drąsų planą, kaip įsigyti gerokai didesnę „Volkswagen“ kompaniją, todėl tuo laiku „Porsche“ visokiausiais būdais ieškojo „atliekamų“ pinigų. Tiesa, įgyvendinti plano nepavyko, o pati „Porsche“ galutinai tapo „Volkswagen“ nuosavybe.

Na o lojaliems „Porsche“ kompanijos darbuotojams, kurie gauti kreditus bandė klastodami informaciją apie akcijas, dabar gresia trijų metų laisvės atėmimo bausmė. Tiesa, gali būti, kad į visas aplinkybes atsižvelgęs teismas belangę pakeis bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų