REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma įteisinti lengvatinį 5 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą būtiniausiems maisto produktams – šviežiai atšaldytai arba užšaldytai mėsai, naminių paukščių šviežiai atšaldytai arba užšaldytai mėsai, pienui, kurio riebumas ne didesnis kaip 3,2 proc., šviežių naminių paukščių kiaušiniams su lukštais ir duonai.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo 19 str. papildymo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys socialdemokratas Bronius Pauža.

REKLAMA

„ES statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, maisto produktai Lietuvoje, palyginti su kitomis ES valstybėmis, vidutiniškai augo gerokai sparčiau. Kai kurių produktų kainos didėjo, nes jas brangino tiekėjai, o pagrindinės jų minėtos priežastys buvo brangstančios žaliavos. Pablogėjus daugelio Lietuvos žmonių pragyvenimo lygiui sumažėjo ir vartojimas, į biudžetą nebuvo pritraukta papildomų pajamų“, – sako B. Pauža.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, dauguma ES senbuvių šalių vykdo socialiai orientuotą politiką, norėdamos, kad duoną ir jos gaminius, naminių gyvūnų ir paukščių mėsą bei jos gaminius, pieną ir jo gaminius, žuvį ir jos gaminius, daržoves, vaisius ir uogas įstengtų vartoti ir mažiausias pajamas gaunantys žmones.

Remdamasis Statistikos departamento duomenimis B. Pauža teigia, kad Lietuvos šalies gyventojų išlaidų struktūroje maisto produktai sudaro didžiausią dalį – 39 proc., o mėsai ir jos produktams tenka 26 proc., didesnė dalis atlyginimo yra išleidžiama vien būtiniausiems maisto produktams.

„Lietuvos gyventojai pirmojo būtinumo prekėmis laiko duoną ir mėsą, kiaušinius, o taip pat ir pieno produktus, todėl siūloma įvesti lengvatinį 5 proc. dydžio PVM tarifą bent jau būtiniausiems maisto produktams“, – teigia projektą įregistravęs Seimo narys B. Pauža.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų