REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto savivaldybių tarnautojai stveriasi už galvų – jei toliau taip gausės prašančiųjų socialinių pašalpų, turimų lėšų pakaks tik iki rudens, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Milijonai litų senka pašėlusius greičiu, o taupyti pavyksta nedaug kur. Vilkaviškio rajono biudžete socialinei paramai šiemet numatyta 14,8 mln. litų.

REKLAMA

Vilkaviškio rajono biudžete socialinei paramai šiemet numatyta 14,8 mln. litų. Į šią sumą įeina ne tik socialinės pašalpos, bet ir kompensacijos bei kitos išmokos. Dienraščio kalbinta rajono merijos Socialinės paramos ir sveikatos priežiūros skyriaus vedėja Danutė Grabauskienė neslėpė – skirtų lėšų užteks tik iki rudens.

„Vasario mėnesį, palyginti su praėjusių metų gruodžiu, socialines pašalpas gaunančių šeimų pagausėjo 38 procentais – nuo 1871 iki 2593 šeimų. Padidėjo ir joms reikalingų lėšų poreikis. Gruodį pakako 894 tūkst. litų, o vasarį išmokėjome 1,177 mln. litų. Jei išsilaikys vasario mėnesio socialinės pašalpos dydis, šiemet vien šioms pašalpoms prireiks daugiau kaip 14 mln. litų“, – sakė ji. D.Grabauskienė prognozavo, kad socialinei paramai pritrūks apie 5 mln. litų.

Dėl besikreipiančiųjų bumo padidėjusiu darbo krūviu skundėsi ir Marijampolės savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Daiva Pankauskienė. „Socialinės paramos lėšų administravimo išlaidos šiemet sumažintos nuo 4 proc. iki 2,5 procento. Todėl apie naujų darbuotojų priėmimą negalime nė svajoti“, – kalbėjo ji. Seniūnijose ne visu etatu dirbantys specialistai dabar pluša ištisą darbo dieną priimdami prašymus socialinėms pašalpoms gauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų