REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai jaunesni nei 15 metų amžiaus vaikai Didžiojoje Britanijoje turi kokių nors klausimų, tėvai mano, kad jie prašys jų pagalbos. Tačiau naujausi duomenys rodo, kad dauguma vaikų atsakymų ieško internete ir tik vėliau klausia tėvų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia britų dienraštis „The Daily Mail“, 54 proc. apklaustų 6-15 metų amžiaus vaikų sakė, kad prieš klausdami atsakymo tėvų jo ieško interneto paieškos sistemoje „Google“. Ir tik ketvirtadalis vaikų pirmiausia klausia tėvų.

REKLAMA

Įvairios enciklopedijos atsidūrė pačioje paskutinėje vietoje. O ketvirtadalis vaikų net nežinojo, kas per daiktas yra enciklopedija. Juokingiausia, kad kai kurie vaikai manė, kad enciklopedija yra kažkokia transporto priemonė arba kažkoks daiktas, kuriuo atliekama operacija.

Beveik pusė vaikų – 45 proc. – niekada nesinaudojo spausdinta enciklopedija, o beveik penktadalis – 19 proc. – niekada nėra naudojęsi spausdintu žodynu.

Tik trys procentai vaikų atsakymo į kokį nors klausimą klauso mokytojo.

Tyrimo, kuriame dalyvavo 500 vaikų, rezultatai taip pat atskleidė, kad beveik pusė vaikų „Google“ paieškos sistema naudojasi mažiausiai penkis kartus per dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų