REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija UBM TechInsights atliko tyrimą, kurio metu pabandė išsiaiškinti naujojo „iPad“ komponentų savikainą. Tyrimo rezultatai parodė, jog naujojo planšetinio kompiuterio pelningumas yra kiek mažesnis nei pirmos ir antros kartos modelių.

REKLAMA
REKLAMA

Bendra trečios kartos „iPad“ su 4G LTE ir 16 GB duomenų kaupikliu medžiagų ir komponentų kaina sudaro apie 310 dolerių, tuo tarpu rekomenduojama kaina mažmeninėje rinkoje sudaro 629 dolerių, atitinkamai „Apple“ pelnas sudaro apie 51 proc. Analogiškas antros kartos „iPad“ buvo 6 proc. pelningesnis.

REKLAMA

Praėjus metams po „iPad“ 2 pardavimų pradžios jo komponentų kaina nuo pradinių sumažėjo apie 10 proc., iki maždaug 248,07 doleriai. Tiesa, pasirodžius trečios kartos „iPad“, „Apple“ ketina „senąjį“ modelį atpiginti maždaug 17 proc.

Analitikai į bendrą savikainą neįtraukė tokių sudedamųjų dalių, kaip surinkimo kaina, marketingo išlaidos ir panašiai, todėl nereikia manyti, kad tie 51 proc. bus kompanijos grynasis pelnas. Beje, patobulinti komponentai tapo pagrindiniais sumažėjusio pelno kaltininkais. Pavyzdžiui, trečios kartos „iPad“ ekranas yra maždaug 12 dolerių brangesnis, nei tas, kuris įdiegtas į „iPad2“ , tuo tarpu bendra procesoriaus A5X, LTE mikroschemos ir akumuliatoriaus savikaina pabrangino naująjį „iPad“ maždaug 22 doleriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų