REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karą sienų terliotojams paskelbusi Klaipėdos valdžia nutarė, kad visi pastatų savininkai privalo rūpintis fasadų estetine išvaizda.Tai reiškia, kad ir daugiabučiuose gyvenantieji privalės nuvalyti ar uždažyti grafičius. Balandį jau žadama rengti reidus ir bausti ignoruojančiuosius taisykles, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Ant pastatų sienų, durų, langų užpurkštų užrašų, piešinių, dažnai ir nepadorių, Klaipėdoje galima pamatyti kone ant kiekvieno namo. Teplionėms nuvalyti savivaldybė kasmet išleidžia tūkstantines sumas, tačiau jos už miesto iždo pinigus valomos tik nuo viešųjų pastatų ar paminklų.Tai daryti kitų pastatų savininkus valdininkai įpareigojo vasarį, tokia prievole papildę Statinių priežiūros taisykles.

REKLAMA

Valyti grafičius, anot specialistų, galima tik šiltuoju metų laiku, tačiau savivaldybės valdininkai tikrinti, kaip vykdomos naujos taisyklės, žada jau balandį.

„Manome, kad mėnesio kito turėtų pakakti. Balandžio antroje pusėje savivaldybės administracija planuoja reidus, kurių metu bus tikrinami ne tik fasadai, bet ir išorinės reklamos, ar jos yra teisėtos, ar ne“, – sako Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia apterliotų pastatų savininkus žadama tik įspėti, tačiau ir toliau nesitvarkantiesiems grės baudos iki tūkstančio litų.

Apie trečdalį Klaipėdos daugiabučių administruojančios bendrovės vadovas sako, kad gyventojai lėšų stokoja daug rimtesnėms bėdoms spręsti.

„Ekonominė situacija dabar ir pas gyventojus, ne tik savivaldybėje yra pakankamai sudėtinga. Todėl gyventojai sako, kad jie pirmiausia norėtų susitvarkyti langus, stogus, šilumos mazgus ir tada jau kalbėti apie estetiką“, – teigia UAB „City service“ Klaipėdos padalinio vadovas Mindaugas Genys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svarstyti, ar tai bus brangu, ar ne, būtų kaip ir po laiko. Tikras savininkas, besirūpinantis savo turtu, iki tokio laipsnio, kad jau visas fasadas būtų išterliotas, mano supratimu, neleistų ir nelauktų“, – sako G. Pocius.

Nuvalyti vieną kvadratinį metrą grafičių kainuoja apie pusšimtį litų, o išterliojama kartais ir iki 10 metrų. Pagauti vandalus, iš kurių būtų galima bandyti prisiteisti patirtą žalą, pavyksta retai.

Asta Kažukauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų