REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kovo 10-ąją, šeštadienį, prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ vyko vieša festivalio „Mados infekcija“ modelių atranka.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtą kartą rengiamas „Infekcijos kastingas“ yra didžiausias tokio pobūdžio renginys Lietuvoje, sutraukiantis nuo kelių šimtų iki 1000 dalyvių. Modelių atrankoje naujų veidų ieškojo tiek festivalyje kolekcijas pristatantys dizaineriai, tiek vis gausesnis mados profesionalų būrys.

REKLAMA

Modelius savo kolekcijų demonstravimui šį kartą rinkosi Lietuvos dizaineriai Eglė Žiemytė („D.EFECT“), Diana Paukštytė, Diana Kuzmickaitė, Egidijus Sidaras, Eglė Čekanavičiūtė, Ieva Daugirdaitė, Jurgita Januškevičiūtė, Kristina Kruopienytė, Laura Dailidėnienė, Lina Gudanavičiūtė, Ramunė Strazdaitė, Sandra Straukaitė ir dizainerių duetas „Tribe“.

„Infekcijos kastinge“ ypatingai buvo laukiami vaikinai, nes beveik pusė festivalyje dalyvaujančių dizainerių pristatys vyrams skirtas kolekcijas.

REKLAMA
REKLAMA

Unikali galimybė tapti mados industrijos dalimi

Pasak „Mados infekcijos“ prodiuserės Renatos Mikailionytės, jau tapo įprasta, kad dizaineriai dairosi įdomių ir savitų tipažų, todėl modelių atrankoje noriai dalyvauja tiek profesionalūs modeliai, tiek podiumu niekada nežingsniavusios merginos ir vaikinai.

„Rengdami „Infekcijos kastingą“ žinome, kad atrankoje sulauksime spalvingų ir netgi ekstravagantiškų asmenybių. Tai itin vilioja dirbančius įvairiose mados srityse. Profesionalų dėmesys šiai atrankai jau tapo tradicija“, – sako R. Mikailionytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, ketinimus stebėti „Infekcijos kastingą“ išreiškė pripažinti mados fotografai Gediminas Žilinskas, Oksana Točickaja ir Gedmantas Kropis. Potencialių modelių ieškojo ir aktorių atrankos agentūros „Facebureau“ bei „Editos kastingas“, taip pat modelių agentūrų atstovai.

Fotografas Gediminas Žilinskas teigia, kad „Infekcijos kastingas“ yra puiki galimybė pasirodyti  jaunuoliams, kurie galbūt drovisi dalyvauti modelių agentūrų atrankose, nes čia tvyro laisva, kūrybiška atmosfera ir itin vertinami charizmatiški žmonės.

REKLAMA

„Šioje atrankoje dalyviai tarsi išsilaisvina iš pančių ir atskleidžia savo asmenybę. Kaip fotografas, renginyje ne tik žvalgausi įdomių modelių, bet tuo pačiu ir stebėjau, kaip jaunuoliai rengiasi, kuo jie domisi. Tai puiki proga pajusti jaunimo pulsą“, – teigia fotografas G. Žilinskas.

Gatvės mados tendencijos

R. Mikailionytė pastebi, kad vis daugiau dalyvių atsiveda grupę artimųjų ar draugų, kurie juos palaiko ir drąsina.

„Mes labai sveikiname tokią iniciatyvą, nes tai ir sukuria nepakartojamą „Infekcijos kastingo“ atmosferą. Žiniasklaidos atstovai, ypač tinklaraščių apie madą autoriai, savo objektyvus vis dažniau nukreipia į palaikyti atvykusius draugus, taip surengdami improvizuotas gatvės mados fotosesijas“, – teigia ji.

REKLAMA

„Mados infekcijos“ prodiuserė ragina visada atrankos dalyvius pasikviesti draugus ir dar dėl vienos priežasties. „Būna, kad atėję tik palaikyti draugo, jaunuoliai nusprendžia ir patys sudalyvauti atrankoje. Tuomet merginos iš draugių skolinasi pasirodymui reikalingus aukštakulnius, skubiai mokosi žingsniuoti kaip modeliai. O kai kurie atrankos nepraėję dalyviai taip dega noru tapti „Mados infekcijos“ modeliu, kad gudrauja ir bando laimę persirengę kitais drabužiais“, – šypsojosi R. Mikailionytė.

Modelių atrankoje galėjo dalyvauti merginos ir vaikinai nuo 15 metų amžiaus. Merginų ūgis privalėjo būti ne mažesnis kaip 172 cm, o vaikinų – 182 cm. Dalyviai turėjo būti apsirengę tamsiais, prigludusiais drabužiais, merginos – avėti aukštakulnius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie „Mados infekciją“

Nuo 1999-ųjų rengiama „Mados infekcija“ šiemet įvyks kovo 22-24 d. šiuolaikinio meno centre (Vokiečių g. 2). Išskirtiniai šio pavasario festivalio bruožai – Šiaurės šalių mados programa „Nordic Look“ ir vyriškų kolekcijų gausa. Per tris festivalio dienas bus pristatyta 21 kolekcija, tarp jų – svečių iš Danijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Rusijos, taip pat speciali „Fashion TV“ kolekcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų