REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį posėdžiavusi Seimo Antikorupcijos komisija kreipėsi į Vyriausybę, prašydama panaikinti vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymus, kuriais iš darbo atleisti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija taip pat prašo sustabdyti konkursą į FNTT vadovo pareigas. „Pirmadienį ar antradienį baigėsi konkursas, paskui situacija jau bus žymiai komplikuotesnė“, – šeštadienį tokius motyvus žurnalistams dėstė Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis.

REKLAMA

Jo vadovaujama komisija prašo įtraukti šį klausimą į artimiausio posėdžio darbotvarkę.

„Taip pat norėčiau, pasinaudodamas proga ir viešumu, paprašyti Lietuvos Prezidentės pakviesti pas save Antikorupcijos komisiją – gali visą, gali tiktai pirmininką. Manyčiau, kad būtų labai korektiška“, – teigė L. Kernagis.

Pasak jo, už kreipimąsi į Vyriausybę balsavo didžioji dauguma Seimo Antikorupcijos komisijos narių, susilaikė socialdemokratai Bronius Bradauskas ir Edmundas Jonyla, prieš buvo socialdemokratas Stanislovas Giedraitis.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškindamas susilaikymo motyvus B. Bradauskas žurnalistams sakė manąs, kad Antikorupcijos komisija neturėtų spręsti kadrinių reikalų. „Nei Seimo Statutas, nei Konstitucija to nenumato. (...) Aš susilaikiau, nes aš galvoju, kad tai – ne Antikorupcijos komisijos reikalas. Korupcijos šiame reikale tikrai neįžvelgiu“, – sakė B. Bradauskas.

Kaip jau skelbta kovo 2 d., Seimo Antikorupcijos komisija, tyrusi FNTT vadovų atleidimo aplinkybes, nusprendė, kad buvę FNTT vadovai turėtų būti grąžinti į darbą, o paskelbtas konkursas į naujas vadovo pareigas atšauktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų