REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vatikanas pirmą kartą atsidūrė Jungtinių Amerikos Valstijų pinigų plovimo centrų sąraše, nors nykštukinė Vatikano valstybė ir neminima tarp padidintos rizikos valstybių, praneša naujienų agentūrą „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

2012 m. Narkotikų kontrolės strategijos ataskaita buvo paviešinta trečiadienį. Joje 190 valstybių pagal pinigų plovimo rizikos lygį buvo suskirstytos į tris kategorijas.

REKLAMA

Vatikanas, kaip ir dar 67 valstybės, tarp jų Lenkija, Egiptas, Airija ir Vengrija, pateko į antrąją pagal rizikingumą grupę.

Nykštukinė valstybė buvo apibūdinta kaip pinigų plovėjams patraukli šalis. Ji neseniai sukūrė ir pinigų plovimo prevencijos programas. Tai, pasak pareigūnų, buvo pagrindinės priežastys, leidusios Vatikaną įtraukti į antrąją grupę.

„Pinigų sumos, kurios dideliais kiekiais keliauja per Šventąjį Sostą, daro šią šalį pažeidžiamą pinigų plovėjams“, – „Reuters“ sakė Tarptautinių narkotikų ir teisėsaugos biuro narė Susana Pittman.

REKLAMA
REKLAMA

Vatikanas siekia būti įtrauktas į Europos Komisijos valstybių „baltąjį sąrašą“, kuriame esančios valstybės atitinka tarptautinius kovos su sukčiavimu ir pinigų plovimu standartus. Sprendimas dėl įtraukimo turi būti priimtas birželio mėnesį.

Į labiausiai pažeidžiamų pinigų plovimui šalių grupę patenka visos G –8 šalys, tarp jų JAV, Rusija, Italija ir Vokietija, nes šių valstybių ekonomikos dydis ir bankinės sistemos padidina pinigų plovimo atvejų galimybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų