REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 11-oji šiemet sostinėje pasižymės išskirtinių renginių gausa ir taps tikru tolerancijos išbandymu visuomenei. Eitynes patriotišku pavadinimu „Tėvynei“ rengia Lietuvių tautinio centro ir Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos atstovai. Šių organizacijų atstovai rinksis Katedros aikštėje nuo 13 val. ir žygiuos Gedimino prospektu iki Lukiškių aikštės. Renginio metu žadamos proginės kalbos ir Lietuvos himnas. Šūkiu „Lietuva – lietuviams, lietuviai – Lietuvai!“ į eitynes kviečiančiai organizacijai renginiui išduotame leidime pažymima, kad maksimalus dalyvių skaičius gali būti iki 2 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pat metu Vinco Kudirkos aikštėje vyks Socialistinio liaudies fronto (SLF) organizuojamas piketas. Dėl skirtingų šių renginių dalyvių ideologijų policijos pareigūnams teks sutelkti didesnes nei įprastai pajėgas, siekiant užtikrinti, kad tarp eitynių dalyvių ir mitinguotojų nekiltų konfliktų.

REKLAMA

Vakarop, nuo 16 valandos, Žmogaus teisių stebėjimo institutas (ŽTSI) ir Lygių galimybių plėtros centras organizuoja savo renginį, kuris, pasak organizatorių, neatspindi jokios politinės ideologijos. Prieš šios iniciatyvos prisideda daug pramogų ir muzikos pasaulio atstovų, žinomų žmonių, pasisakančių už tolerantišką visuomenę.

Tiesa, ši iniciatyva kai kurių politikų buvo pavadinta homoseksualų eitynėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų