REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės ESET grėsmių kompiuterių saugumui stebėjimo sistemos „ThreatSense.Net“ duomenimis kiekvieną mėnesį sudaromas virusų dešimtukas atskleidžia, kad pastaruoju metu padaugėjo kenkėjų, nukreipiančių į kenkėjiškas svetaines ir bandančių pasisavinti vartotojų duomenis.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario mėnesį tarp virusų karaliavo į kenkėjiškų programų atsisiuntimą nukreipiantis „HTML/ScrInject.B“, aptiktas 3,93 proc. užkrėstų kompiuterių, taip pat į kenkėjiškas svetaines nukreipiantis „HTML/Iframe.B“ (3,38 proc.), sakoma bendrovės „NOD Baltic“ pranešime.

REKLAMA

Penktoje vietoje dešimtuko naujokas – Trojos arklys „HTML/Fraud.BG“ (1,64 proc.), pasisavinantis vartotojo duomenis. Kenkėjas pasiūlo užpildyti trumpą apklausos anketą ir surinktus duomenis – telefono numerį, el.pašto adresą – siunčia į nuotolinį kompiuterį. Į dešimtuką iš 35 vietos atkeliavo kenksmingas JavaScript kodas „JS/Kryptik“ (1,30 proc.), talpinamas HTML puslapiuose ir nukreipiantis vartotojus į kenkėjiškas svetaines.

REKLAMA
REKLAMA

Nepraranda savo pozicijų ir virusų dešimtuko senbuviai: per nešiojamas laikmenas plintantis  „INF/Autorun“ (3,77 proc.) ir kirminas „Win32/Conficker“ (1,93 proc.), užkrečiantis kompiuterius naudodamasis „Windows“ šeimos operacinių sistemų spraga. Kirminas „Win32/Dorkbot“ (1,18 proc.), plintantis per nešiojamas laikmenas, gali būti valdomas nuotoliniu būdu – jis renka prisijungimo duomenis prie interneto svetainių ir siunčia juos savo kūrėjams.

Vasario kenkėjų dešimtuką užbaigia Trojos arklys „JS/TrojanDownloader.Iframe.NKE“ (1,07 proc.), nukreipiantis naršyklę į kenkėjiškas svetaines, ir polimorfinis virusas „Win32/Sality.NBA“ (0,84 proc.), trinantis iš registro saugumo priemones aktyvuojančius įrašus. Paskutinis kenkėjas – šnipinėjimo programėlė „Win32/Spy.Ursnif“ (0,66 proc.), renkanti duomenis užkrėstame kompiuteryje ir siunčianti juos programišiams. „Spy.Ursnif“ sukuria paslėptą profilį, kad programišiai galėtų prie kompiuterio prisijungti nuotoliniu būdu ir daryti ką tinkami.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų