REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per kovo mėnesio pirmąsias 8 paras gaisruose jau žuvo 9 žmonės, o dar 9 gyventojai buvo traumuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rodo kelerių metų gaisrų statistika, daugiausia žmonių žūsta laisvadieniais, o ypač švenčių dienomis, kai padaugėja ir kitų skaudžių nelaimių. Šie metai tai irgi patvirtina, nes per Vasario 16-osios šventes gaisrai pasiglemžė net 6 gyventojų gyvybes, o per ką tik praėjusias Kazimierines gaisruose žuvo 4 žmonės.

REKLAMA

Dėl to ugniagesiai su nerimu laukia ir šio savaitgalio, juolab kad artėjanti Kovo 11-oji ugniagesiams ilgam išliks ne tik kaip Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, bet ir kaip vieno iš tragiškiausių gaisrų priminimas. Prieš penkerius metus šios dienos rytmetį gaisre Žirmūnų gatvės daugiabučiame name, Vilniuje, žuvo 6 žmonės, o dar 23 gyventojai (tarp jų ir 9 vaikai) buvo traumuoti. Šio gaisro padariniai galėjo būti dar skaudesni, jeigu ugniagesiai ir policijos pareigūnai nebūtų spėję išgelbėti kelių dešimčių degusio namo gyventojų. Beje, gaisrininkai prie degančio namo negalėjo greitai privažiuoti, nes jo kieme buvo sustatyti gyventojų automobiliai, o namo avariniai išėjimai užversti šiukšlėmis ir įvairiais senais rakandais. Kelios dėl to sugaištos minutės žuvusiems gyventojams buvo lemtingos.

Šiemet gaisruose jau žuvo 57 žmonės (pernai per tą patį laikotarpį – 49), o 58 gyventojai buvo traumuoti. Pagrindinės tragiškų gaisrų priežastys – neatsargus rūkymas ir elgesys su ugnimi, dažniausiai apsvaigus nuo alkoholio, bei šildymo įrenginių eksploatavimo taisyklių pažeidimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų