REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar nenusprendėte, kur keliausite šiemet? Nežinote, kokias šalis verta aplankyti 2012-aisiais?Informacinis kelionių tinklalapis LonelyPlanet.com sudarė geriausių kelionių maršrutų už mažiausią kainą dešimtuką. Galbūt tai jums padės suplanuoti ateinančias atostogas?

REKLAMA
REKLAMA

1. Šiaurrytinė Jungtinių Amerikos valstijų dalis

Šioje Amerikos dalyje įsikūrę Niujorkas, Bostonas, Vašingtonas ir Kolumbija, gal ir nėra patys pigiausi kelionių maršrutai, tačiau keliauti autobusais čia pigiau nei bet kur kitur. Dauguma autobusų kompanijų siūlo tiesiogines keliones į Filadelfiją, Torontą, Pitsburgą ir net Šarlotę, už mažiau nei 5 dolerius (kartais net 1 dolerį). Kadangi didžioji dalis miestų turi specialius pėsčiųjų takus ir draugišką aplinkai visuomeninį transportą, su belaidžiu internetu, tai čia išsiversite be papildomų skrydžių ir nuomoto automobilio.

REKLAMA

Niujorko metro (nuotr. Gamintojo)Niujorko metro (nuotr. Gamintojo)

2. Japonija

Dėl kovo mėnesį Japoniją sudrebinusio žemės drebėjimo, šiai šaliai praėję metai nebuvo lengvi ir pelningi turistiniu atžvilgiu. Todėl šiandien keliauti į Japoniją verta labiau nei bet kada anksčiau. Įvairios atrakcijos čia kainuoja gerokai pigiau nei, pavyzdžiui, Londone, Paryžiuje ar Niujorke. Tokijuje galite rasti japoniško stiliaus svečių namus nuo 300 jenų (apie 39 JAV dolerių) už parą. Taip pat dauguma lankytinų vietų, tokių kaip šventyklos, rezervatai ar botanikos sodai, šalyje yra už prieinamą kainą arba nemokamos.

REKLAMA
REKLAMA

Japonai atvyks į Visaginą (nuotr. SCANPIX)Japonai atvyks į Visaginą (nuotr. SCANPIX)

3. Tažikistanas

Jeigu Marko Polo (Marco Polo) kadaise buvo sužavėtas centrinės Azijos kraštovaizdžio, ši šalis, be abejonės, ir jums paliks neišdildomą įspūdį. Tadžikistaną galite ištyrinėti už prieinamą kainą išsinuomoję automobilį kartu su vairuotoju. Rusiškos „Lados“ nuoma kelioms dienoms kainuos apie 300 dolerių, o kelionės metu galėsite sustoti prie masažinių vandens baseinų, 2 000 metų senumo akmeninių struktūrų ir fortų arba už 10 dolerių pažvejoti kaimo sodyboje. Ne mažiau įspūdingi ir smaragdiniai ežerai prie Uzbekijos sienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Portas, Portugalija

Turintis tiesioginį susisiekimą avialinijomis iš daugelio Europos miestų, Portas traukia mases turistų savo unikaliu kraštovaizdžiu, siaurais keliukais, kaimiško tipo aikštėmis bei pastatais. Jūs galite apsistoti antikinio stiliaus svečių namuose su vaizdu į upę vos už 25 eurus parai, pasivažinėti istoriniu tramvajumi už 1 eurą arba keltu nusigauti iki Afurada paplūdimio taip pat vos už vieną eurą. Vyno mėgėjams patariame apsilankyti Alto Douro regione.

5. Lesotas

Kalnai, kanibalų urvai, dinozaurų pėdsakai, amatininkų turgavietės - visa tai jūs galite pamatyti tiesiog jodami ant ponio. Lesoto, dar vadinamo „karalyste danguje“, reljefas labai kalnuotas, todėl keliauti poniais čia pigiausia ir patogiausia. Geriausia vykti į 37 mylias nuo šalies sostinės Masuru nutolusią Malealea, kur driekiasi įspūdingi kalnų masyvai, o likęs peizažas nusidažęs muskuso ir oranžine spalvomis. Kelionių kainos su poniu, maistu ir gidu prasideda nuo 50 dolerių už dieną.

REKLAMA

6. Iquitos, Peru

Iquitos - didžiausias pasaulio miestas be privažiuojamų kelių, todėl čia labai mažai mašinų ir daug motociklų. Vietinio turizmo įmonės gali pasiūlyti keliones į pagrindinius piranijų žvejojimo taškus, į laukinį Allpahuayo Mishana Nacionalinį rezervatą, kur turėsite galimybę iš arti pamatyti rožinius delfinus arba nuvykti prie Kolumbijos sienos ir pasigrožėti jaguarų buveinėmis. Pačiame Iquitos mieste taip pat gausu pramogų ir lankytinų vietų, o geriausia čia vykti spalio ir lapkričio mėnesiais.

REKLAMA

7. San Franciskas, JAV

Nors vietiniams gyventojams pragyvenimas čia atsieina ganėtinai brangiai, San Franciskas noriai lepina savo turistus. Nedideli drabužių parduotuvėse įsikūrę viešbučiai už parą prieinami nuo 100 JAV dolerių, tai tik dalis to, ką jūs paklotumėt už nakvynę Niujorke ar Londone. Be gatvėje nuomojamų automobilių, galite keliauti viešuoju transportu: BART greitojo susisiekimo sistema siūlo tiesiogines keliones į oro uostą ir kitus pagrindinius miesto taškus. Norintiems skaniai ir pigiai pavalgyti verta užsukti į "Mission burritos", o trokštantiems kultūrinio peno, labai pigiai arba nemokamai galima aplankyti "Golden Gate", Ramiojo vandenyno paplūdimį, vintažinį "Musée Mécanique" muziejų ir kitas meno galerijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

San Franciskas (Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)San Franciskas (Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

8. Ohridas, Makedonija

Jeigu nedegate noru išvykti už Europos ribų, kelionė į Makedoniją nepareikalaus didelių išlaidų, bet pasiūlyti tikrai turės ką. Vis daugiau turistų į savo atostogų planus įtraukia būtent šią šalį, garsėjančią vynuogių plantacijomis kalnuose, įspūdingo grožio ežerais, Bizantinio stiliaus bažnyčiomis bei Balkanų kalnais. Nuo triukšmingo ir gyvo miesto, šalies sostinės Skopjė, dvasinę ramybę galite atrasti Ohride. Čia palei Ohrido ežero krantą išsidėstę viduramžių laikų pilys, bažnyčios ir kiti pastatai. Vieno kambario nuoma čia prasideda nuo 10 ar net mažiau eurų, tuo tarpu nakvynė istorinėje viloje atsieitų apie 50 eurų. Šiame mieste visus pagrindinius taškus, įskaitant ir Galičica National Park, patogu pasiekti autobusu.

REKLAMA

9. Mekongo Delta, Vietnamas

Į Vietnamą keliauti visada verta, tačiau dar daugiau laimėsite jei įprastinį maršrutą į Ho Chi Minh miestą pakeisite labiau pasitenkinimą ir daugiau pramogų teikiančiais maršrutais kaip antrai Ben Tre, Chau Doc, Vinh Long ir mažiau žinomus Ha Tien ar Tra Vinh miestus. Keliaukite patogiais, oro kondicionierių vėdinamais autobusais arba pasigaukite moto-taksi. Kelionės laivu čia kainuoja nuo 5 iki 10 dolerių, o nakvynė svečių namuose nuo 10 iki 25 JAV dolerių.

Vietnamas - nuo bombų kraterių iki tvenkinių auginti žuvims (vilniauskelrodis.lt nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Vietnamas - nuo bombų kraterių iki tvenkinių auginti žuvims (vilniauskelrodis.lt nuotr.)

10.Merida, Meksika

Didžioji dalis Jukatano lygumos yra nusėta paplūdimiais, gero maisto restoranais bei unikaliais Meksikos architektūriniais paminklais. Ispanijos kolonijinis centras "Plaza Grande" kviečia pasigrožėti XVI a. katedromis ir nemokamomis mano galerijomis. Savaitgaliai ši vieta tampa tikra šokių karštine, čia vyksta vakarėliai su daug maisto ir gėrimų. Taip pat siūlome išsinuomoti motorinę valtį (17 dolerių žmogui) ir aplankyti Celestuno gyvenvietę, kur plyti mangrovinė ekosistema su šimtais rožinių flamingų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų