REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gal sporto mokykloje pristeigta per daug etatų, jeigu darbuotojai darbo valandomis turi laiko užsiimti savais verslais?

REKLAMA
REKLAMA

Šiauliuose uždarinėjamos populiarios mokyklos, o sporto mokykloms pritrūko valdžios dėmesio ir kontrolės. Štai sporto mokykloje „Atžalynas“ direktoriaus pavaduotojas mokymo reikalams Giedrius Snudaitis darbo metu tvarko savo bizniuko reikalus. Jau keletą dienų iš eilės G. Snudaitis Šiaulių miesto savivaldybės darbuotojams, miesto Tarybos nariams bei Seimo nariams elektroniniu paštu siuntinėja pasiūlymus pirkti... triušieną. Jo pasiūlymo sulaukė ir šimtai kitų žmonių.

REKLAMA

Elektriniuose laiškuose – siūloma triušiena

„Esu įkūręs mėsinių triušių auginimo ūkį ir laikau mėsinius triušius. Gal ką domintų šviežia ir sveika mėsytė. Bičiulis Giedrius“, – tokio pobūdžio laiškas pirmadienio rytą atkeliavo į Šiaulių universiteto Tęstinių studijų instituto vadovės Lidijos Ušeckienės, Seimo nario Edvardo Žakario, Šiaulių miesto tarybos nario Denio Michalenko, Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus direktorės Olgos Osetrovos, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Miesto infrastruktūros skyriaus vyresniosios specialistės Henritos Giedraitienės, Šiaulių miesto savivaldybės tarybos sekretoriaus Domo Griškevičiaus, Stasio Šalkauskio gimnazijos direktorės Zinos Žuklijienės bei į šimtus kitų žmonių elektroninio pašto dėžučių. Antradienio rytą iš to paties elektroninio pašto adreso šiems žmonėms atkeliavo dar vienas laiškas su „prisegtuku“.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pirmo mano laiškelio–pasiūlymo susidariau įspūdį, kad sveika ir šviežia mėsytė domina daug bičiulių. Tad jei norėtumėte užsisakyti triušienos, prašau prisegtuke prikabintame žiniaraštyje užpildyti prašomas grafas ir atsiųsti man atgal“, – rašoma elektroniniame laiške.

Pasiūlymai sukėlė pasipiktinimą

Vienas iš valdiškoje įstaigoje dirbančių laiško gavėjų neslėpė pasipiktinimo išsiaiškinęs, jog laiškų siuntėjas yra Giedrius Snudaitis, kuris dirba Šiaulių miesto savivaldybės įstaigoje – sporto mokykloje „Atžalynas“ eina direktoriaus pavaduotojo mokymo reikalams pareigas. Iš laiškų siuntimo laiko matyti, jog jie buvo siųsti įstaigos darbo valandomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man susidarė įspūdis, kad sporto mokykloje yra per daug etatų, jeigu darbo metu čia kažkam atsiranda laiko tvarkyti savo verslo reikalus. Aš pats dažnai darau kelių žmonių darbus, plušu po darbo valandų, net pietums ir kavai laiko dažnai nebelieka, o čia...“ – piktinosi valdiškoje įstaigoje aukštas pareigas einantis darbuotojas, prašęs jo viešai neįvardyti.

Pats nieko blogo nemato

Skambiname G. Snudaičiui į sporto mokyklą „Atžalynas“. Telefonu atsiliepusi moteris jo negalėjo pakviesti, bet patvirtino, jog ir pirmadienis, ir antradienis G. Snudaičiui buvo darbo diena. Be to, triušieną kai kuriems savo klientams G. Snudaitis išvežioti žadėjo taip pat darbo valandomis, penktadienį.

REKLAMA

„Iš kur jūs sužinojote?“ – atsiliepęs mobiliuoju telefonu „Šiaulių naujienų“ žurnalistę puolė kvosti G. Snudaitis, paklaustas apie darbo metu pardavinėjamą triušieną. Iš pradžių sporto mokyklos direktoriaus pavaduotojas bandė neigti, jog verslu užsiiminėja darbo valandomis.

„O gal man buvo nedarbo diena, o gal aš buvau atostogose“, – išsisukinėjo G. Snudaitis. Žurnalistei pasakius, jog faktą apie darbadienius patvirtino jo kolegė, vyras pakeitė „plokštelę“.

„O kas čia blogo? Juk ne iš darbinio pašto siunčiau“, – pareiškė G. Snudaitis ir netrukus pasistengė baigti pokalbį.

REKLAMA

Pareiginėse nuostatose – triušienos nėra

Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys Algimantas Beinoravičius – vienas iš žmonių, gavęs G. Snudaičio pasiūlymą pirkti triušieną. Politikas nustebo pavadintas „bičiuliu“, bet laišką vis tik ištrynė ir pasiūlymu nesusidomėjo, o aiškintis jo siuntėjo asmenybės nepuolė.

A. Beinoravičius atrodė nustebęs, kai išgirdo, kad laiškus jam siuntinėja sporto mokyklos „Atžalynas“ direktoriaus pavaduotojas mokymo reikalams. Politikas pripažino, jog pro pirštus į tokius atvejus žiūrėti negalima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Darbo metu užsiiminėti kitais reikalais, išskyrus darbą, neturėtų būti galima. Reikia daryti tai, kas yra įtraukta į pareigines nuostatas“, – pareiškė A. Beinoravičius. Jo žiniomis, prekyba triušiena į sporto mokyklos direktoriaus pavaduotojo pareigines nuostatas neįtraukta.

„Čia biznis, kaip suprantu. Mano nuomonė čia vienareikšmė. Darbo metu užsiiminėti kažkuo dar... Po darbo, jeigu lieka sveikatos, tai kitas reikalas“, – kalbėjo A. Beinoravičius. Jo nuomone, G. Snudaičio direktorius turėtų įvertinti savo pavaldinio veiksmus ir imtis atitinkamų priemonių.

REKLAMA

Neatrodė susirūpinę

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viktoras Strups, kuris aktyviai reiškiasi miesto valdžiai uždarinėjant mokyklas, pokalbio su „Šiaulių naujienų“ žurnaliste metu pripažino nežinojęs, jog G. Snudaitis darbo metu pardavinėja triušieną. Tačiau nepasirodė, kad V. Strups tai labai rūpėtų.

„Tik dabar viską išgirdau, reikia viską išsiaiškinti... Gerai. Viskas“, – nukirto V. Strups. Jam neatsisveikinus po pastarųjų žodžių telefone pasigirdo pypsėjimas. Turbūt nutrūko telefono ryšys, nes nedrįstume įtarti, kad Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas būtų toks nemandagus, kad galėtų „numesti“ ragelį net nebaigęs pokalbio ir neatsisveikinęs.

REKLAMA

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius telefono apskritai nekėlė.

Direktorius gyrė pavaldinį

Sporto mokyklos direktoriui Stanislovui Monkui žinia apie pavaldinio verslą buvo naujiena. Dar labiau direktorius pasirodė priblokštas, kai išgirdo, jog G. Snudaitis laiko savo verslui atranda darbo metu. S. Monkus tikino tuoj pat pulsiantis aiškintis situaciją ir pavaldinį sudrausminti.

„Kviesim tarybą, šnekėsim. Tegu pasiaiškina“, – žadėjo S. Monkus, tačiau apie pavaldinį atsiliepė tik gerais žodžiais. „Labai teigiamai vertinu jo darbą. Labai gerai susitvarko savo darbe“, – triušieną darbo metu pardavinėjantį G. Snudaitį liaupsino S. Monkus. Direktorius sakė nemanąs, jog jo vadovaujamoje įstaigoje dirba per daug žmonių.

Sporto mokykla „Atžalynas“ ruošia imtynininkus ir irkluotojus, o šios įstaigos direktoriaus pavaduotojas mokymo reikalams dar spėja išspręsti ir triušienos bizniuko reikalus.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų