REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išvykę į reidą gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai net nenujautė, kad jų darbas galėjo baigtis didele nelaime – neblaivus medžiotojas automobilyje netyčia iššovė.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinę šios žiemos dieną Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai atsimins dar ilgai.

REKLAMA

Tądien Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas, jo pavaduotojas ir dar du inspektoriai Rokiškio rajone organizavo reidą Sartų medžioklės būrelio plotuose.

Iki nelaimės nedaug trūko

Kelyje Obeliai–Gindviliai, ties Papilių kaimu, pareigūnai sustabdė visureigį „Nissan“. Jį vairavo medžiotojas A. M., o kartu važiavo dar du medžiokliai – J. D. ir E. Ž. Vyrai grįžo iš medžioklės su laimikiu.

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Albertas Mikašauskas pasakoja, kad vairuotojas, sustabdžius automobilį, drąsiai išlipo, pasisakė, kad grįžta iš medžioklės, kad vežasi nušautą šerno jauniklį. Inspektoriai tuo metu stovėjo prie mašinos – kas iš šono, kas prie bagažinės. Vyko įprastinis patikrinimas, kai netikėtai automobilio salone driokstelėjo šūvis. Laimė, sako aplinkosaugininkai, ginklo vamzdis buvo nukreiptas aukštyn. Tačiau kulka, prakirtusi visureigio stogą, praskriejo pro pat inspekcijos viršininko pavaduotojo Gaudento Baikausko galvą.

REKLAMA
REKLAMA

Nuoširdžiai tiki, kad netyčia

Šautuvas, kaip netrukus paaiškėjo, priklausė automobilio vairuotojui. Kaip vėliau išsiaiškinta, mašinos salone tik šis ginklas ir tebuvo – kiti medžiotojai medžioklėje nedalyvavo. Iš graižtvinio karabino iššovė neblaivus automobilio keleivis J. D.

„Kiek supratome, netyčia šovė, – pasakojo dienraščiui Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas A. Mikašauskas. –  Šautuvo lizde buvo šovinys ir, matyt, norėjo išimti, o pats tokių ginklų neturi ir gal nelabai mokėjo elgtis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi nuo „šaulio“, prakiurdžiusio automobilio stogą, sklido alkoholio kvapas, buvo iškviesti policijos pareigūnai. Vyrui – kaip minėta, medžiotojui, tačiau turinčiam leidimą laikyti tik lygiavamzdžius šautuvus, – nustatytas 1,01 promilės girtumas.

Dideli nemalonumai

A. Mikašauskas sako, kad toks atvejis, kai kolegai šūviu vos nepataikyta į galvą, jo darbo praktikoje – pirmas. Tačiau būna, kad ginklas automobilyje vežamas užtaisytas.

„Tokio akibrokšto nesitikėjome. Išvadas reikės padaryti, pagalvoti, kaip kitą kartą prieiti prie automobilio, kokiu atstumu stovėti...“ – sako gamtosaugininkas.

REKLAMA

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko teigimu, abu visureigyje sėdėję medžiokliai – rokiškėnai, ir ne pienburniai kokie, o 40–50 metų vyrai. Tą vakarą inspektoriai daugiau nenustatė jokių pažeidimų – kol sutvarkė reikalus Policijos komisariate, kiti medžiotojai jau buvo išsiskirstę.

Medžiotojo, šiurkščiai pažeidusio medžioklės ir ginklo naudojimo taisykles, laukia dideli nemalonumai. Atsakomybės neišvengs ir ginklo savininkas. Pasak

A. Mikašausko, jiems gresia administracinė atsakomybė už medžioklės taisyklių pažeidimus. Gali būti skirta bauda nuo 50 iki 250 litų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu ar be konfiskavimo arba metams teisės medžioti atėmimas su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu arba be jo.

Be to, ir policija atlieka tyrimą.

Daiva SAVICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų