REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Petras Gražulis ketvirtadienį kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo valstybės paslapties atskleidimo ir siūlydamas paraginti Seimo Pirmininkę Ireną Degutienę pasitikrinti melo detektoriumi.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak parlamentaro, būtina išsiaiškinti, ar Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės šeimos nariai (vyras ir sūnus) iš anksto negavo informacijos apie būsimą banko „Snoras“ nacionalizavimą ir dėl to galimai atsiėmė šiame banke laikomus savo įmonių/įstaigų indėlius.

REKLAMA

[papildyta 13:48] Seimo pirmininkės vyriausiasis patarėjas Dalius Egidijus Stancikas šią situacija komentavo nenoriai.

„Tai yra absurdas! Absurdas! Ką aš daugiau galiu pasakyti. Neverta net komentuoti, nes rytoj P. Gražulis gali kreiptis į policininkus arba gaisrininkus“, - piktinosi jis. Naujienų portalui Balsas.lt jis priminė, kad jau seniai viskas aišku dėl Degučio firmos ir kaltinimai yra neargumentuoti.

„Bet kokia informacija, susijusi su būsimu banko nacionalizavimu, dar apie tai atsakingoms institucijoms nepaskelbus, sudaro valstybės paslaptį. Viešojoje erdvėje jau kuris laikas skelbiama, kad Seimo Pirmininkės sūnus Gediminas Degutis, galimai gavęs informacijos iš savo motinos, sėkmingai išsitraukė iš banko SNORAS savo įmonės pinigus dar iki banko žlugimo. Be to, pagal turimas pavedimų kopijas, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos VŠĮ, kurios vienam iš filialų vadovauja ponios I. Degutienės vyras Gediminas Degutis, banko „Snoras“ nacionalizavimo išvakarėse, t. y. 2011 m. lapkričio 15 d., sėkmingai į kitą banką pervedė beveik 19 mln. litų“, – teigia Seimo narys P. Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak P. Gražulio, kyla daugybė klausimų, kas galėjo prisidėti prie minėtosios informacijos galimo nutekinimo Seimo Pirmininkės artimiesiems, todėl nedelsiant reikia gauti aiškius atsakymus.

Rašte parlamentaras P. Gražulis generaliniam prokurorui taip pat siūlo kreiptis į Seimo Pirmininkę I. Degutienę ir paraginti ją atlikti tyrimą „melo detektoriumi“ (poligrafu) dėl to, ar ne ji savo šeimos nariams atskleidė valstybės paslaptį dėl banko „Snoras“ būsimo nacionalizavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų