REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje „Fortum Heat Lietuva“ ir Lietuvos energija,  pasirašė ketinimų protokolą dėl investicinio projekto, kurio tikslas – kogeneracinės jėgainės Vilniaus mieste projektavimas, statyba ir eksploatavimas. Planuojama, kad naujoji jėgainė bus apie 50 MW elektrinio ir apie 110 MW šiluminio galingumo, naudos biomasę bei kitą vietinės kilmės kurą. Jei sprendimas dėl investavimo bus priimtas, planuojamo „Fortum“ ir Lietuvos energijos“ projekto vertė gali siekti apie 200 mln. eurų (690 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinėje energetikos strategijoje yra numatyta skatinti šilumos ir elektros gamybą iš vietinių ir atsinaujinančių energijos šaltinių ir taip diversifikuoti naudojamo kuro rūšis.

REKLAMA

Pagal šį ketinimų protokolą projekto pirmasis etapas apima žemės sklypo paiešką, elektrinės aprūpinimo kuru studiją, veiklos galimybių ir priešprojektinės studijos parengimą, projekto vystymo plano su strateginiu poveikio aplinkai vertinimu ir elektrinės poveikio aplinkai vertinimo programos parengimą ir patvirtinimą.

„Atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimo ir šilumos gamybos plėtra yra vienas iš strateginių „Lietuvos energijos“ prioritetų. „Fortum“  yra stiprus partneris, turintis patirties įgyvendinant šilumos energijos gamybos plėtros projektus. Tikime, jog bendromis dviejų energetikos bendrovių pastangomis bus sėkmingai išvystytas projektas, prisidėsiantis prie konkurencingos šilumos energijos rinkos sukūrimo Vilniaus mieste“ – sakė „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

Pasak „Fortum Heat Lietuva“ generalinio direktoriaus Vitalijaus Žutos, šis ketinimų protokolas dar kartą deklaruoja kompanijos strateginį interesą investuoti, kurti ir dalyvauti konkurencinėje rinkoje, kuri šiuo metu formuojasi tiek Lietuvoje, tiek visose trijose Baltijos šalyse. „Matome potencialą, neužpildytą rinkos nišą ir poreikį kokybiškoms ekologiškoms šildymo paslaugoms. Įgyvendiname sėkmingus projektus Kaune, Klaipėdoje, Joniškyje, Švenčionyse ir esame suinteresuoti veikla sostinėje“,- pažymi Vitalijus Žuta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų