REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Vilniuje vykusios turizmo parodos „Vivattur 2012“ metu lietuviai itin aktyviai rinkosi keliones į užsienį – kelionių organizatorius „Novaturas“ pastebi, kad šį savaitgalį užsakyta net 4 kartus daugiau „Novaturo“ poilsio kelionių nei ankstesniais savaitgaliais. Šių metų paroda, lyginant su pernykšte paroda, taip pat buvo aktyvesnė – šiemet užsakyta 40 proc. daugiau kelionių negu pernai.

REKLAMA
REKLAMA

„Akivaizdu, kad ši paroda suaktyvina visą turizmo rinką – „Vivattur“ savotiškai tampa antra galimybe tiems, kas nespėjo suplanuoti atostogų žiemos metu, per išankstinius vasaros kelionių sezono pardavimus. Parodos metu turizmo rinka pristato naujienas, pateikia specialių pasiūlymų, kurie leidžia vienoje vietoje susipažinti su visomis atostogų galimybėmis“, - teigia „Novaturo“ generalini direktorius Linas Aldonis.

REKLAMA

Tačiau, anot jo, ši paroda galėtų turėti gerokai didesnę reikšmę visai turizmo rinkai, jeigu ji pritrauktų daugiau dalyvių ir būtų labiau reklamuojama – tai padėtų privilioti didesnį lankytojų skaičių, kurie yra vienas esminių kriterijų svarstant dalyvavimą parodoje. „Paroda turi tapti atsvara virtualiai informacijai – internete galima rasti viską, todėl parodos potencialas šia kryptimi ir turėtų būti plėtojamas – orientuojantis į gyvą informaciją ir kontaktą, į greitus atsakymus, kokybiškas rekomendacijas ir maršrutų sudarymus, atsižvelgiant į keliautojo poreikius, ko negali suteikti internetas“, - sako „Novaturo“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak L. Aldonio, parodos metu išaugusiems užsakymams įtakos taip pat turėjo ir „Novaturo“ pasiūlytas naujų vasaros atostogų krypčių kiekis. Pastarąjį savaitgalį daugiausiai dėmesio iš „Novaturo“ siūlomų krypčių susilaukė Turkija, Graikija ir Egiptas.

„Turkijos lyderiavimas ryškus jau keletą pastarųjų metų, o Graikijos įsitvirtinimą lėmė „Novaturo“ siūloma krypčių įvairovė į šią šalį: trys skirtingos šios šalies salos (Kreta, Rodas ir Kosas) bei Chalkidikės pusiasalis privilioja įvairiausio skonio atostogautojus“, - pastebi „Novaturo“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelionių autobusu pardavimas „Vivattur 2012“ parodoje buvo dar sėkmingesnis – jos metu, lyginant su įprastu savaitgaliu, kelionių autobusu nupirkta net 8 kartus daugiau. Parodos lankytojai domėjosi tiek tolimesnėmis kelionėmis autobusu (Prancūzija ir Italija), tiek artimesnėmis po Čekiją ar Lenkiją.

Didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ būsimam vasaros kelionių sezonui siūlo 15 poilsio kelionių krypčių: Turkija, Bulgarija, Kreta, Rodo ir Koso salos bei Chalkidikės pusiasalis Graikijoje, Kroatija, Maljorka, Andalūzijos regionas Ispanijoje, Kipras, Sicilija, Portugalija, Egiptas ir kt. – tai daugiau nei iki šiol plačiausią pasirinkimą turėjusio 2007-ųjų vasaros sezono metu.

Planuojama, kad šiemet vasaros kelionių sezono metu su „Novaturu“ ilsėsis per 100 tūkst. poilsiautojų iš Baltijos šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų