REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remiantis antradienį priimtu nauju įstatymu, užsieniečiams, kurie pripažinti kaltais dėl seksualinio vaikų išnaudojimo Moldovoje, bus skirta privaloma cheminė kastracija, praneša „Associated Press“.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentas dauguma balsų pritarė šiam įstatymui po to, kai buvo pareikšta, kad skurdi šalis traukia pedofilus iš Vakarų. Įstatymas įsigalios nuo liepos 1 dienos.

REKLAMA

Pagal naująjį įstatymą, kaltais dėl pedofilijos pripažinti užsieniečiai ir Moldovos piliečiai bus chemiškai iškastruoti.

Tokį Moldovos sprendimą sukritikavo Europos Taryba, kuri pareiškė, kad cheminė kastracija turėtų būti skirta su kaltinamojo sutikimu ir pažeidėjai turėtų būti tinkamai informuoti apie procedūrą. Be kita ko, prieš priimant įstatymą turėjo būti surengti visuomenės diskusija.

Pasak Moldovos liberalų partijos nario, tokia priemonė yra būtina po to, kai keliems JAV ir Vakarų Europos piliečiams buvo iškeltos bylos.

REKLAMA
REKLAMA

„Moldovos Respublika pastaraisiais metais tapo Vakarų pedofilų tikslu. Yra ne vienas atvejis, kai atlikę bausmę ir į laisvę išėję prievartautojai daro tą patį“, - sakė jis.

Per pastaruosius dvejus metus už vaikų seksualinį išnaudojimą buvo nuteisti devyni asmenys - penki iš jų užsieniečiai iš Vakarų Europos. Pažeidėjams gresia laisvės atėmimo bausmės iki 20 metų, išskirtiniais atvejais - kalinimas iki gyvos galvos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų