REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nauji superautomobiliai visuomet tampa didžiausiomis automobilių parodų žvaigždėmis ir tiesa sakant, užtenka vien jau rimtų vieno ar kito gamintojo užuominų apie ketinimus pradėti itin galingo sportinio modelio gamybą ir publikos dėmesys – garantuotas. Dar įdomiau, kuomet planus į gatves išleisti tokį automobilį kalba gamintojas, iš kurio to niekas nesitiki. Ženevos automobilių parodoje įspūdingiausiu siurprizu publikai tapo „Infiniti“ superautomobilio koncepcija, pavadinta „Emerg-E“.

REKLAMA
REKLAMA

Europiečiams „Infiniti“ automobilių gamintojas iš esmės vis dar yra „neatrasta žemė“ ir turbūt sunku sugalvoti geresnį būda padidinti markės populiarumą nei parengti serijinei gamybai galingą sportinį modelį. Novatoriškas „Emerg-E“ superautomobilio konceptas su centre montuojamu varikliu suteikia publikai galimybę žvilgtelėti į tai, kokias technologijas savo automobiliuose ši kompanija ketina pritaikyti jau artimiausiais metais. Visgi svarbesnis yra faktas, kad „Infiniti“ ketina kurti išskirtinį sportinį modelį.

REKLAMA

„Infiniti Emerg-E“ (nuotr. SCANPIX)„Infiniti Emerg-E“ (nuotr. SCANPIX)

„Emerg-E“ išsiskiria tuo, kad tai yra pirmasis „Infiniti“ modelis nuo pradžios iki galo suprojektuotas Europoje.  Koncepto jėgainė – du centre įrengti elektros motorai, kurių bendra galia siekia 402 AG. Tai leidžia šiam kupė nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėti per 4 sekndes ir per 30 sekundžių pasiekti maksimalų 210 km/h greitį. Veikimo nuotolis važiuojant vien akumuliatorių baterijų energija – maždaug  50 km, tačiau įsijungus 1,2 litro, trijų cilindrų benzininiam varikliui su pilnu baku galima nuvažiuoti apie 480 km.

Kol kas šis 4,464 m ilgio automobilis kol kas įvardinamas kaip prototipas, tačiau „Infiniti“ jau dabar ruošia du bandomiesiems važiavimams skirtus modelius. „Nissan“ koncerno prabangos automobilių gamintojas labai nori turėti savo gamoje modelį, kurį būtų galima įvardinti kaip išskirtinai greičiausią ir galingiausią, taigi kiek pasikeitęs „Emerg-E“ yra vienas iš realių pretendentų užpildyti šią nišą. Jei automobilis pasieks serijinę gamybą, galime tikėtis pastebimai mažesnės nei grynakraujų sportinių modelių tokių kaip „Ferrari 458 Italia“ kainos, taigi ji neturėtų viršyti 400 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų