REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sulaukė Premjero teikimo atleisti ministrą Raimundą Palaitį.

Tai Eltai patvirtino šalies vadovės vyriausioji patarėja Daiva Ulbinaitė.

„Taip, teikimas gautas“, – sakė D. Ulbinaitė.

Pasak jos, teikimas gautas antradienį. Prezidentė kol kas sprendimo, ar tenkinti Andriaus Kubiliaus teikimą, nepriėmė. Tai bus padaryta kitą savaitę po susitikimo su pačiu ministru ir jį delegavusios partijos – Liberalų ir centro sąjungos – vadovu Algiu Čapliku.

REKLAMA
REKLAMA

„Prezidentė dabar įvertins Premjero teikimą ir visas aplinkybes ir galutinį sprendimą priims po susitikimo su ministru ir jį delegavusios partijos pirmininku A. Čapliku kitos savaitės pradžioje“, – komentavo Prezidentės atstovė.

REKLAMA

A. Čaplikas: keista, kad bando išplauti esmę

Pats A. Čaplikas šį premjero sprendimą įvertino kaip dar vieną jo politinių klaidų. „Vietoj to, kad istoriją stengtųsi nuraminti ir iš esmės suvaldyti situaciją, nuolat yra eskaluojama šita istorija. Dingsta esmė – juk esmė yra „Snoro“ informacija, pinigai iš „Snoro“ ištekėję, operacijos slaptosios išdavimas. Ką padarysi, bet manau, kad tai dar viena A. Kubiliaus klaida ir lauksime Prezidentės sprendimo“, – sakė jis naujienų portalui Balsas.lt .

REKLAMA
REKLAMA

LiCS lyderis konservatorių elgesį šioje situacijoje bandė prilyginti stabmeldžių šokiui.

„Jie patys reikalavo, patys užsivedė. Yra toks stabmeldžių šokis aplink laužą, patys susikuria, rankomis susikabina ir patys užsivedinėja. Užsiveda, užsiveda, mūkia taip “mūh, mūh, mūh“. Užsiveda ir paskui patys save varo į kampą. Su visais pareiškimais įsivarė", – piktinosi jis.

A. Čapliko teigimu, ši istorija yra keista ir jį labiausiai stebina, kad esmę bandoma išplauti, vietoj ramių sprendimų priėmimo, keliama įtampa ir isterija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie savo lūkesčius dėl susitikimo su prezidente, jis tepasakė :„Pagyvensim, pamatysim. Prezidentė turės matyt įvertinti visą situaciją, mes lauksime jos sprendimo ir neskubėsime nieko daryti. Ministrą skiria ir atleidžia prezidentė“, – pabrėžė jis.

Sprendimą atleisti R. Palaitį Premjeras grindžia tuo, kad ministras padarė klaidą, skubotai atleisdamas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus, patyrusius teisėsaugos profesionalus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sulaukė Premjero Andriaus Kubiliaus (k) teikimo atleisti vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį (deš.) (nuotr. Elta)Prezidentė Dalia Grybauskaitė sulaukė Premjero Andriaus Kubiliaus (k) teikimo atleisti vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį (deš.) (nuotr. Elta)

REKLAMA

Darydamas teikimą A. Kubilius atsižvelgė į Seimo Antikorupcijos komisijos atlikto parlamentinio tyrimo išvadas dėl FNTT vadovų atleidimo, informuojama Ministro Pirmininko spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

Be to, priimdamas šį sprendimą, Ministras Pirmininkas taip pat įvertino koalicijos partnerių nuomones dėl susidariusios padėties ir tokioje situacijoje reikalingų sprendimų.

„Esu įsitikinęs, kad toks sprendimas yra būtinas valdančiajai koalicijai siekiant atsakingai spręsti susidariusias problemas ir toliau konstruktyviai dirbti iki kadencijos pabaigos. Vėliau tarsimės su koalicijos partneriais ir kaip spręsti problemas vidaus reikalų sistemoje, siekiant išvengti tokių situacijų ateityje“, – cituojamas Premjeras A. Kubilius.

REKLAMA

Vyriausybės vadovas priminė, kad iki šiol valdančiajai koalicijai teko išgyventi įvairių, tiek didesnių tiek mažesnių problemų, bet patirtis rodo, kad koalicija sugebėdavo jas įveikti ir pasiekti, kad būtų įgyvendinami reikalingi Lietuvai sprendimai.

„Aš tikrai nesiimu spręsti tokių klausimų ir problemų dabar. Tokį teikimą, kokį aš teikiu Prezidentei, aš jį teikiu apsvarstęs visas aplinkybes“ , - atsakė A. Kubilius, paklaustas, ar įsivaizduoja, kad galėtų toliau dirbti su R. Palaičiu.

Prieš Seimo Antikorupcijos komisijos, tyrusios FNTT vadovų atleidimo aplinkybes, išvadų paskelbimą D. Grybauskaitė buvo išreiškusi paramą R. Palaičiui. Tuomet ji teigė, kad vidaus reikalų ministras R. Palaitis pasielgė Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo nustatyta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Mazuronis: premjeras per ilgai delsė išsakyti poziciją

Seimo opozicijos lyderis, partijos Tvarka ir teisingumas vicepirmininkas Valentinas Mazuronis teigia, kad už situaciją atsakingas premjeras per ilgai delsė išsakyti savo poziciją. „Laukiam, kol valdanti dauguma išsispręs savo problemas. Jau anksčiau sakėme, kad valstybėje susiklosčiusi betvarkė, už kuria yra atsakingas pats A. Kubilius, tęstis negali,“ – sakė V. Mazuronis.

Pasak V. Mazuronio, gerai yra tik tiek, kad baigėsi neaiškumo būklė valstybėje. „A. Kubilius pagaliau padarė žingsnį, pareikšdamas politinį nepasitikėjimą ministru. Tai geriau, negu tas neaiškumas, kurį matėme ligi šiol. Dabar lauksime prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomonės ir matysime“, – sakė jis portalui Balsas.lt.

REKLAMA

(Papildyta 16.04) R. Palaitis: elgiausi pagal Lietuvos įstatymus, todėl nesirengiu atsistatydinti

Taip sakė portalui Balsas.lt Vidaus reikalų ministras (VRM) po to, kai išgirdo premjero Andriaus Kubiliaus  kreipimąsi į  Prezidentę Dalia Grybauskaite su prašymu atleisti Raimundą Palaitį iš pareigų.

„Atleisdamas Finansinių  nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus elgiausi pagal Lietuvos įstatymus, todėl pats nesirengiu atsistatydinti“, – portalui Balsas.lt sakė Raimundas Palaitis.

Ministras teigė lauksiąs tolimesnių įvykių.

Laikinai vadovauti ministerijai jis siūlo buvusiam VRM ministrui, o dabar – Sveikatos apsaugos – Raimondui Šukiui.

Taip pat skaitykite:

Koalicijos partneriai premjerui siūlo atleisti R. Palaitį

A. Čaplikas: partija pozicijos dėl R. Palaičio nekeis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų