REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du broliai, Šalčininkų rajono gyventojai, pasienio ruože atsisakė pateikti dokumentus, priešinosi ir įžeidinėjo pasieniečius, todėl šiems teko juos surakinti antrankiais.

REKLAMA
REKLAMA

Šie broliai pasieniečiams jau žinomi – 2011 m. lapkričio pradžioje jų močiutė pareigūnams juos įskundė kaip slepiančius kontrabandines cigaretes. Pradėjus aiškintis įvykio aplinkybes, vienas anūkų, manoma, keršydamas, pasieniečiams dėl to paties įskundė savo senelę.

REKLAMA

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiai Širvių punkte, kuris yra prie pat sienos su Baltarusija, prie įvažiavimo į vadinamąją Dieveniškių kilpą, norėjo patikrinti 22–ejų Šalčininkų rajono gyventojo, važiavusio lengvuoju automobiliu kaip keleivio, dokumentus. Asmuo privalomo asmens dokumento nepateikė, arogantiškai teigdamas, kad jo neturi. Šioje pasienio ruože esančioje vietoje dirbantys pareigūnai nuolat tikrina į abi puses vykstančiųjų asmenų bei transporto priemonių dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai nurodė jam išlipti iš mašinos ir atliko asmens apžiūrą. Jos metu paaiškėjo, kad vyras turi savo vardu išduotą pasą, o jo elgesys tėra siekis paerzinti pasieniečius ir provokuoti konfliktą.

Tai, kad pareigūnai rado jo dokumentą, Šalčininkų rajono gyventoją suerzino. Jis ėmė priešintis pasieniečiams, todėl šiems teko panaudoti jėgą ir surakinti vyrą antrankiais. Bendrakeleiviai jo nelaukė ir iš Širvių savo automobiliu išvyko. Dėl pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo sulaikytajam skirta 75 litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai buvo atlikti visi formalumai, į Širvius kaip kito automobilio keleivis atvyko pažeidėjo brolis, 23–ejų Šalčininkų rajono gyventojas. Jis irgi atsisakė pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Vienas pasienietis pasilenkė prie praviro automobilio langelio ir perspėjo, kad vyras gali būti sulaikytas, jei nepateiks dokumento. Tuomet keleivis sudavė pareigūnui delnu per veidą.

Pasieniečiams pareikalavus, kad vyras išliptų iš automobilio, šis pakluso, tačiau tuomet ėmė priešintis. VSAT pareigūnai jį nuramino jėga ir surakino antrankiais. Sulaikytąjį patikrinus paaiškėjo, kad jis turi asmens tapatybės kortelę. Tapo akivaizdu, kad kaip ir brolis jis irgi provokavo konfliktą su pasieniečiais.

REKLAMA

23–ejų vyrui dėl teisėto VSAT pareigūno nurodymo nevykdymo, jo garbės ir orumo įžeidimo pradėta administracinės bylos teisena. Jam gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Abu šalčininkiečiai vėliau paleisti. Šie broliai VSAT pareigūnams yra neblogai žinomi. Pernai lapkričio pradžioje pasieniečiams teko aiškintis neįprastą kontrabandos istoriją, į kurią jie buvo įsipainioję.

Tąkart Šalčininkų rajone gyvenanti brolių močiutė pareigūnams įskundė du savo anūkus, esą slepiančius kontrabandines cigaretes. Pradėjus aiškintis įvykio aplinkybes, vienas anūkų, manoma, keršydamas, pasieniečiams įdavė savo senelę.

REKLAMA

Iš pradžių Valstybės sienos apsaugos tarnybos Gintaro Žagunio užkardos budėtojai gavo informaciją iš policijos pareigūnų, kad į juos telefonu kreipėsi 70–metė. Ji pranešė, kad vienoje Šalčininkų rajono Padvarių kaimo sodybų du jos anūkai, slepia kontrabandines cigaretes.

Į nurodytą sodybą, esančią maždaug už 3 km nuo sienos su Baltarusija, nuvyko bendras pasieniečių ir policininkų ekipažas. Pareigūnai čia aptiko nelegaliai į Lietuvą atgabentų rūkalų – malkinėje buvo 20 tūkst. pakelių cigarečių su baltarusiškomis ir rusiškomis banderolėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naktį iš antradienio į trečiadienį į G. Žagunio užkardą pėsčiomis atėjo vienas iš anūkų.

Kaimietis pasieniečiams pranešė, kad jo močiutė tame pačiame name irgi slepia kontrabandinius rūkalus. Į Padvarių kaimą pareigūnams teko vykti antrą kartą.

Pasieniečiams kartu iš užkardos atvykęs anūkas nurodė, kad jo senelė cigaretes slepia namo palėpėje. Į ją užlipęs vyras pats žemyn numetė 4 rūkalų dėžes, iš viso 2 tūkst. pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris šiuo metu vis dar tęsiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų