REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar bus išduota nauja Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paskola Baltarusijai, priklauso nuo šalies valdžios pasirengimo reformoms ir fondo narių pozicijos. Tai žurnalistams pareiškė TVF misijos vadovas Baltarusijai Krisas Džarvis (Chris Jarvis) po fondo misijos darbo šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Deryboms dėl paskolos prireiks visų valdžios struktūrų atstovų sutikimo, taip pat ir aukščiausiajame lygmenyje. Būtinas ir įsitikinimas, kad naująją programą palaikys visos TVF šalys narės“, – verslo naujienų agentūra RBC cituoja K. Džarvį.

REKLAMA

Pasak jo, Baltarusija, paprašiusi TVF finansinės paramos, „tam, kad derybos būtų sėkmingos, turės imtis priemonių, skirtų stabilumui atkurti, ir žengti gilesnių struktūrinių reformų link“.

K. Džarvis pastebėjo, kad TVF vis dar laiko Baltarusiją mokia. „Manau, kad Baltarusija pajėgi padengti skolas tiek TVF, tiek kitiems užsienio kreditoriams“, – sakė jis.

Be to, TVF atstovas teigė, kad šalies skola išlieka ties ekonomiškai priimtinu lygiu. Tai Baltarusijai daug svarbiau, nei naujo finansavimo skyrimas.

TVF rekomenduoja Baltarusijos valdžiai laikytis patvirtinto biudžeto ir kreditavimo plano, taip pat riboti atlyginimų augimą.

Misijos atstovas įžvelgė Baltarusijos pastangas kovoje su krize, infliacijos ir disbalanso sumažėjimą šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų