REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ko negalima mums, tas galima jiems. Už ką baudžia mus, už tuos pačius pažeidimus jiems atleidžiama ir atsiprašoma. Čia Lietuva, čia pinigais lyja. Viską valdo litas.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai per vieną televizijos žinių laidą buvo parodyta, kaip Neringoje pradėtas griauti paprasto žmogelio nelegalus priestatas. Prisižiūrėjęs, kaip šalies turtuoliai šioje unikalioje vietoje vieną po kito statosi pastatus, pabandė ir jis. Ir gavo per nagus. Nugriovė žmogaus pastatėlį ir dar liepė susimokėti už darbus.

REKLAMA

Lyg ir viskas normalu. Statei nelegaliai ir už tai gavai per kišenę. Toje pačioje laidoje Neringos meras Antanas Vinkus, prieš kameras skaitydamas iš anksto pasirašytą lapelį, skambiais žodžiais džiaugėsi savimi – suprask, Lietuva gali didžiuotis meru, kuris neužsimerks prieš tokius pažeidimus. Nėra leidimų – negali būti ir pastatų.

Grįžkime kelis mėnesius atgal. „Nugriauti tuos pastatus būtų chuliganizmas“, – maždaug tokiais žodžiais tas pats Neringos meras A. Vinkus išsireiškė apie įmonės „Sabonio klubas ir partneriai“ nelegalias statybas Kuršių nerijoje, Preilos gyvenvietėje. Aukščiausiasis Lietuvos Teismas nebeskundžiama nutartimi tiesiai ir šviesiai buvo pasakęs, kad šios statybos yra neteisėtos ir pastatai turi būti nugriauti.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius ir A. Vinkus stojo piestu – nieku gyvu! Juk statyboms gauti reikalingi leidimai, vadinasi, viskas legalu. Jei nugriausime, statytojai paduos į teismą ir tada mokėsime už nuostolius visi.

Jei Vyriausybės vadovas ir Neringos galva pasakė – tai yra aukščiau Aukščiausiojo Lietuvos Teismo. Ne teismas Lietuvoje vykdo teisingumą, o politikai.

Ką reiškia tokie valdžios žingsniai? Viskas labai paprasta: žinok, kam sumokėti, kiek ir per ką. Tada ir statykis, ką nori ir kiek nori.

Nei A. Kubilius, nei ilgametis Sovietų Sąjungos komunistų partijos narys A. Vinkus nepasakė, kad reikia tirti šią padėtį. Nepasakė, kad jei leidimai statyboms buvo išduoti neteisėtai, bauskite tuos valdininkus, sodinkite ir priteiskite nugriovimo darbų kainą. Kodėl neieškoma kaltų, o įteisinamas nusikaltimas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kam to reikia? Leidimai yra, ir nesvarbu, jei jie galimai ir tikėtinai buvo išduoti neteisėtu būdu (koks valdininkas pasirašys, pažeisdamas įstatymus, be didžiulio atlygio?).

Nei Specialiųjų tyrimų tarnyba, nei prokuratūra neieškojo ir neįvardijo, kurie Neringos klerkai, leisdami nelegalias statybas, pažeidė įstatymus.

Lengviausia užsimerkti ir kam nors už kažkiek palaižyti kojas.

Ar tokiu būdu A. Kubilius neskatina korupcijos? Daryk, ką nori, papirk, ką nori – teismas mums yra ne kliūtis, ant jo nusispjauti. Bus taip, kaip pasakysime, viską įteisinsime. Jei suma atitinka paslaugą. Jei neatitinka, kita kalba. Derėkimės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų