REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė uoliai nukreipia kalbas apie Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo skandalą.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu „Žinių radijui“ metu jis kelis kartus atsakydamas į klausimus, susijusius su FNTT, nukreipė kalbą į puikius prezidentės ir dabartinės Vyriausybės bendrų darbų rezultatus ir dar kartą pabrėžė, kad D. Grybauskaitė nesikiša į šiuos nesutarimus koalicijoje.

REKLAMA

„Dėl strateginių dalykų nuomonės sutampa, pagrindinis akcentas – darbas, o ne kitos aplinkybės. Šiame etape visos sąlygos tam yra. Jei iškyla skirtingų nuomonių dėl smulkių klausimų, tai lemiamos įtakos prezidentei neturi“, – pasakė jis ir subtiliai perėjo prie energetinių projektų bei prezidentės ir Vyriausybės pasiekimų energetikos sektoriuje gyrimo.

Anot jo, negerai, jei iškiltų grėsmė visų darbų tęstinumui. Taip pat jis akcentavo, kad prezidentės santykiai su Seimu išlieka tokie patys, ji vertina visų Seimo narių nuomonę ir dalyvauja tiek komitetų veikloje, tiek bendrauja su visų frakcijų atstovais, todėl tikimasi, kad dialogas ir toliau išliks konstruktyvus.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt primena, kad prezidentė net nieko nedarydama atliko nemenką vaidmenį FNTT vadovų atleidimo skandale. Deklaruodama tai, kad nesikiša į šio skandalo aplinkybes, ji vis dėl to yra pareiškusi savo palaikymą vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui, kuris tuos vadovus ir atleido. Ji buvo pareiškusi ir tai, kad R. Palaitis šiame skandale apskritai yra „ne prie ko“. Taip pat yra žinoma, kad pati D. Grybauskaitė ragino FNTT vadovą V. Gailių atleisti savo pavaduotoją V. Giržadą. Be to, Seimo Antikorupcijos komisija, paskelbusi savo tyrimo dėl FNTT vadovų atleidimo teisėtumo išvadas, jose suformulavo kelis klausimus prezidentei. Tačiau kol kas šalies vadovė ignoruoja tai ir vengia kalbų apie FNTT.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį prezidentė susitinka su Seimo valdybos nariais. Susitikimo metu bus kalbama apie artėjančios pavasario sesijos darbus ir iniciatyvas. M. Lingė patikino, kad šio dalykinio bendradarbiavimo metu FNTT problema nebus sprendžiama, bent jau kol kas tokių planų nėra.

„Pavasario sesijos programa labai plati, yra nemažai prezidentės iniciatyvos, likusių neužbaigtų darbų, negalima gyventi vien skandalo atmosfera, yra darbai, kurie turėtų būti daromi“, – pabrėžė prezidentės patarėjas.

Kalbėdamas apie artėjančios sesijos darbus, D. Grybauskaitės patarėjas pabrėžė, kad daugiausia dėmesio bus skiriama suskystintų gamtinių dujų terminalo įstatymo priėmimui bei Visagino atominės jėgainės statymui. Pasak jo, nemažai pakeitimų prezidentė planuoja padaryti teisėtvarkos srityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų