REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Diplomas gali padėti gauti darbą, tačiau negarantuoja, kad jį ilgai dirbsite ar sulauksite paaukštinimo. Portale moneywatch.com nurodomos kelios bendros klaidos, kurių pirmame savo darbe daro universitetus baigę absolventai.

Aukštosiose mokyklose galite gauti nurodymų, ką tiksliai turite padaryti norėdami puikiai išlaikyti egzaminą. Tačiau darbe sulauksite tik tam tikrų patarimų, o vėliau iš jūsų bus tikimasi, kad sugebėsite save motyvuoti ir susidūrę su sunkumais užduosite tinkamų klausimų. Karjeros konsultantė Jenny Foss teigia, kad sėdėdami ir laukdami, kol vadovas nurodys kiekvieną jūsų žingsnį, nepasirodysite veiklūs ir savimi pasitikintys profesionalai. Ji pataria būti iniciatyviems, rodyti pastangas ir prisidėti prie įmonės veiklos.

Niekuomet nesielkite taip, lyg būtumėte ką nors užsitarnavę. Užtarnautos profesijos pojūtis greitai nutolins jus nuo kolegų ir viršininko. Net jei esate atlikę ne vieną stažuotę ir baigę prestižinį universitetą, buvimas karjeros piramidės apačioje reikalauja šiek tiek kantrybės. Karjeros ir įdarbinimo kompanijos „Cachinko“ viceprezidentas Anothony Morrisonas įsitikinęs, kad universitetus baigę studentai turi gerbti vadovus ir neskubėti reikalauti pailginti atostogų ar padidinti atlyginimo.

Kai pasiekiama gerų rezultatų pradiniame lygmenyje, atsiveria galimybių kopti karjeros laiptais. Tada jau galima tikėtis įdomesnių iššūkių ir geresnio uždarbio. Jei laikui bėgant pajusite, kad nejudate iš pradinio taško, nors turite reikiamą kvalifikaciją ir galite pasigirti gerais darbo rezultatais, visuomet galite išnaudoti naujus įgūdžius ir ieškoti tinkamesnės darbo vietos.

Aukštosiose mokyklose studentai konkuruoja dėl geresnių rezultatų, o sėkmė priklauso tik nuo jų pačių. Darbovietėje jūsų pastangos turėtų prisidėti prie bendrų kolektyvo pastangų. „Universitetus baigę studentai turi prisitaikyti prie bendrovės kultūros, – teigia karjeros konsultantė Meg Montford. – Aukštosios mokyklos skatina savarankiškai mąstyti, nes tai padeda jaunimui suaugti ir subręsti. Tačiau darbe darbuotojų pastangos yra vertinamos atsižvelgiant į daugumos rezultatus ir į tai, kas svarbiausia kompanijai.“

Nesvarbu, ar tikitės tapti eilinio darbuotojų mažinimo etapo auka, negalite pakęsti dabartinio savo darbo, ar tiesiog bandote įsidarbinti, niekada nebijokite pagalvoti apie kitas galimybes. Vienas iš jaunų žmonių privalumų yra tai, kad jie turi mažiau atsakomybės ir daugiau galimybių rizikuoti. Ne pelno siekiančios organizacijos „Young Entrepreneur Council“ steigėjas Scottas Gerberis teigia, kad vadinamasis startup verslas šiandien yra įprastas dalykas ir leidžia jaunimui išnaudoti išsilavinimą nauju būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų