REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos pareigūnai  Arūnas Zabulis ir Rytis Jasionis išklausė liudytojų parodymus, kaip jie paėmė keturių šimtų litų kyšį iš Ukmergės gyventojo.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus  antrosios apylinkės teismas toliau nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje policininkai A. Zabulis ir R. Jasionis kaltinami dėl kyšininkavimo tiesiai po STT būstinės langais ir dokumentų klastojimo.

REKLAMA

Incidentas įvyko pernai gegužės tryliktą dieną apie antrą valandą nakties A. Jakšto gatvėje, kur yra Specialiųjų tyrimų tarnybos pastatas. Ten įrengtos vaizdo kameros užfiksavo, kaip du patruliai sustabdė automobilį „Audi“.

Iš ten išlipusiam vyrui buvo liepta sėsti į policininkų automobilį, kur, kaip įtariama, reikalavo kyšio. Vėliau paaiškėjo, jog apie šį įvykį nepranešta Vilnaus policijos budėtojams. Pareigūnai paėmė 400 litų kyšį

REKLAMA
REKLAMA

Liudytojai teisme parodė, kad buvo tamsu, todėl veidų nėra įsiminę. Jaunuolis, kurio automobilį sustabdė pasakojo, kad sužinojęs, jog reikia pinigų baudai už tai, kad vairavo neblaivus tuoj pat, grįžo į mašiną ir pasiskolino iš draugo penkis šimtus litų.

Liudytojas teigė pūtęs į alkotesterį, tačiau neigė ką nors apie incidentą pranešęs policijai.

Kiti liudytojai taip pat blogai prisiminė, kas vyko tą dieną, tačiau visi patvirtino, kad jų draugas sakė, jog pinigų reikia baudai.

Teisme apklaustas Vilniaus policijos budėtojas sakė negalįs prisiminti tos dienos, nes pranešimų į policiją ateina šimtai.

Šioje byloje yra ir kitas epizodas, kuriame tie patys policijos pareigūnai kaltinami Ž. Liauksmino gatvėje iš kito vairuotojo paėmę 120 litų kyšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų