REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ ruošia išmaniesiems telefonams su „Android“ operacine sistema skirtą programą, analogišką „Apple“ „iPhone“ telefonuose naudojamam skaitmeniniam pagalbininkui „Siri“, remdamasis savo šaltiniais pranešė leidinys „TechCrunch.com“.

REKLAMA
REKLAMA

„Google“ dirbantis leidinio šaltinis pranešė, kad „Siri“ konkurento kūrimo projektas pavadintas „Assistant“. Planuojama, kad ši programa bus oficialiai pristatyta paskutinįjį šių metų ketvirtį.

REKLAMA

Kokias funkcijas galės atlikti „Assistant“, kol kas nežinoma. Tačiau, leidinio teigimu, šis „Google“ projektas yra ambicingas ir siekia trijų pagrindinių tikslų: perkelti žmonijos sukauptas žinias į kompiuterinį duomenų formatą, teikti vartotojui suasmenintą informaciją ir sukurti balsu valdomą programinį variklį.

Pranešama, kad šiam projektui vadovauja „Android“ OS kūrėjai. „Assistant“ programavimo priemonių rinkinys bus pateiktas trečiųjų šalių programuotojams, kad jie galėtų diegti į „Assistant“ savo programinius sprendimus. Nors daugelyje „Android“ OS valdomų įrenginių naudojamos balso komandos, vis dėlto skaitmeninis pagalbininkas turi „bendrauti“ su žmogumi šnekamąja kalba, o ne vykdyti komandas.

Skaitmeninio padėjėjo „Siri“ funkciją „Apple“ pirmą kartą įdiegė „iPhone 4S“ išmaniajame telefone, kuris buvo pristatytas praėjusių metų spalio mėnesį. „Siri“ suderinamas su anglų,  vokiečių ir prancūzų kalbomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų