REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė apsisprendė dėl naujos II pakopos pensijų fondų sistemos įtvirtinimo, pranešė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyriausybė šiandien apsisprendė dėl patobulinto pensijų kaupimo ir pensijų sistemos reformos įstatymų atskirų straipsnių pakeitimų, kuriuose yra įtvirtinama nauja sistema. Bus kaupiama antros pakopos pensijų fonduose. Esminiai pakeitimai yra nukreipti į žymiai tvirtesnį fondų veiklos rezultatų susiėjimą su fondų pajamomis“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė jis.

REKLAMA

D. Jankausko teigimu, planuojama laipsniškai mažinti atskaitymus nuo įmokų.

„Ateityje liktų atskaitymai tik nuo sukaupto turto, palaipsniui būtų mažinami atskaitymai nuo įmokų - nustatyta maksimali riba projektuose 2 proc. 2013 metais ir kasmet mažinant po pusę procento, kol liktų 0 proc. atskaitymo nuo įmokų“, - aiškino ministras, pabrėždamas, kad, įsigalėjus tokiai tvarkai, pensijų fondų valdytojai turėtų būti labiau suinteresuoti sėkmingai elgtis su klientų lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras paminėjo ir dar vieną naujovę - galimybę pensijai kaupti savanoriškai, gaunant papildomą įmoką ir iš valstybės lėšų.

„Nuo 2014 m., jeigu pilietis apsispręs mokėti 1 proc., o nuo 2016 m. - 2 proc. nuo savo draudžiamųjų pajamų, tokiu atveju papildomai iš valstybės būtų mokama įmoka - 1 procentas, o nuo 2016 m. - 2 proc. nuo vidutinio to laikotarpio darbo užmokesčio“, - sakė jis.

„2013 m. būtų apsisprendimo laikotarpis: per pirmuosius devynis mėnesius kiekvienas turėtų galimybę pasirinkti, kokioje sistemoje jis kaupia savo būsimąją pensiją“, - pranešė D. Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų