REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol pešėsi į dvi priešiškas stovyklas pasidalijusi Evangelikų reformatų bažnyčia, aferistas pardavė beveik visą jos turtą ir pasisavino gautus 6 mln. litų, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl išgaravusio Evangelikų reformatų bažnyčios turto įtarimai krito ne tik ant žinomo aferisto vilniečio Jakovo Strokanovo, bet ir ant arkivyskupo Algimanto Kvedaravičiaus. Šio dvasininko pasitikėjimą pelnęs sukčius pardavė beveik visus prestižinėje sostinės vietoje esančius evangelikų reformatų statinius. Tarp jų – Bažnyčios sinodo kolegijos raštinę, parapijos maldos salę, unikalų Pylimo gatvėje esantį daugiau nei 1 000 kvadratinių metrų ploto pastatą, kuriame ilgai veikė garsi evangelikų reformatų sinodo biblioteka. Buvo parduoti ir visi viename Pylimo gatvės name įrengti butai, už kurių nuomą gauti pinigai padėdavo Bažnyčiai pragyventi.

REKLAMA

Aferistas J. Strokanovas jau atsidūrė už grotų. Bylą tiriantys Vilniaus ekonominės policijos pareigūnai neseniai atliko kratą ir arkivyskupo A. Kvedaravičiaus namuose. Po apklausų jam pareikšti įtarimai bendrininkavimu pasisavinant Bažnyčios turtą.

Sužinojęs, kad jau keleri metai A.Kvedaravičiaus vadovaujama Bažnyčia bylinėjasi su nuo jos atskilusiais ir Biržuose įsikūrusiais tikinčiaisiais, J.Strokanovas pasigyrė turintis daug įtakingų bičiulių Teisingumo ministerijoje bei kitose teisėsaugos institucijose ir pažadėjo padėti. Po ilgų įkalbinėjimų pavyko įtikinti arkivyskupą ir kitus Bažnyčios vadovus – praėjusių metų pradžioje buvo įkurtas fondas, o jo direktoriumi tapo J.Strokanovas.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiąją dalį Bažnyčios nekilnojamojo turto J.Strokanovas pardavė nuo praėjusių metų liepos iki rugsėjo mėnesio. Aferistas taip skubėjo, kad kai kuriuos Pylimo gatvėje esančius butus pardavinėjo už simbolines kainas. Pavyzdžiui, 140 kvadratinių metrų ploto butas buvo parduotas už 80 tūkstančių litų. Kai kuriuos butus sukčius pagal preliminarias sutartis sugebėjo parduoti po kelis kartus.

Netekęs jokios vilties atgauti pinigus iš J.Strokanovo, arkivyskupas kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų