REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Renkant Rusijos prezidentą 16 val. balsavo 4002 nuolat Lietuvoje gyvenantys Rusijos piliečiai, turistai ir asmenys, esantys komandiruotėje.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos ambasados konsulinio skyriaus viršininkas Aleksandras Mamajevas sakė, jog iki 16 val.  į penkias rinkimines apylinkes atėjo balsuoti 4002 asmenys. Daugiausiai balsuojančių yra Vilniuje – čia balsus atidavė 1742 Rusijos piliečiai.

REKLAMA

Į Rusijos ambasadoje veikiančią rinkimų apylinkę atvežti du autobusai iš Panevėžio.  Šioje rinkimų apylinkėje komisijos pirmininkas yra pats Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čkichvadzė.

Kiek mažiau atėjo balsuoti Klaipėdoje – 826, Kaune – 451, Visagine – 560, Šiauliuose – 423.

„Piliečiai balsuoja daug aktyviau, nei pernai vykusiuose rinkimuose į Rusijos Dūmą. Iki ketvirtos valandos vakaro balsus atidavė net 46 proc. daugiau, nei per pernai vykusius rinkimus“, - sakė A. Mamajevas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, ypatingai daug žmonių atvyko ryte, apie vidurdienį aktyvumas sumažėjo, tačiau manoma, kad dienai baigiantis, iki aštuntos valandos vakaro ateis dar daugiau norinčių pasinaudoti rinkimų teise ir atsiduoti balsą už prezidentą.

Nei vienoje rinkimų apylinkėje stebėtojų nebuvo. Jų laukiama apie šeštą valandą vakaro. Kol kas norą stebėti rinkimų eigą pareiškė partijos „Spravedlivaja Rossija“ (Teisinga Rusija) atstovas.

„Nesklandumų ar neramumų nepastebėta, rinkimai vyksta sklandžiai“, - užtikrino A. Mamajevas. Pasak jo, rinkimų rezultatai bus žinomi naktį ir anksti ryte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistams lankantis  Rusijos ambasadoje tvyrojo dalykinė atmosfera. Pagyvenę žmonės buvo palydėti iki registracijos stalo. Jie ateina balsuoti šeimomis, su vaikais. Žmonės fotografuojasi prie balsavimo urnos, kur metami biuleteniai.

Kalbinti žmones sakė balsuojantys už Vladimirą Putiną. „Tokio reikia Rusijai, jis kariškis, disciplinuotas. O Rusijai reikia kietos rankos“, - sakė pagyvenęs sostinės gyventojas. Jis teigė, kad jo draugai ir pažįstami atiduoda balsus už buvusį Rusijos prezidentą, dabartinį premjerą V. Putiną.

REKLAMA

Per rinkimus į Dūmą balsuota už V. Putino partiją „Vieningoji Rusija“.

Ambasadoje iškabinti visų kandidatų  į prezidentus biografijos ir patalpinti  Vladimiro Žirinovskio (Liberalno – demokratičeskaja partija Rossiji),  Genadijaus  Ziuganovo (Rusijos komunistų partija),  Sergejaus Mironovo (Spravedlivaja Rosija),  Dmitrijaus Prochorovo ( „Pravoje delo“) ir partijos „Jedinnaja Rosija“ lyderio Vladimiro Putino portretai.

Kadangi Maskva neišdavė stebėtojams reikiamų dokumentų, apie penktą valandą atvyko neoficialus G. Ziuganovo  stebėtojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų