REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pagaliau ir Lietuva išsirinko savo atstovus, kurie atstovaus Lietuvai šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse, vyksiančiame Azerbaidžano sostinėje Baku. Šeštadienio vakarą nugalėtoją rinkome iš keturiolikos nacionalinės atrankos dalyvių – Beissoul, Donny Montel (Donatas Montvydas), Vytautas Matuzas, „DAR“, Simona Milinytė, Monika Linkytė, „Vig Roses“, „Bekešo vilkai“, Sati, Greta Shmidt, „The Independent“, „Multiks“, Katažina, „Alive Way“ – visi skirtingi, visi ypatingi.

REKLAMA
REKLAMA

Šventinio vakaro komisiją sudarė: Vytautas Miškinis, Rosita Čivilytė, Artūras Novikas, Laurynas Šarkinas ir Vladimiras Prudnikovas.

REKLAMA

Pirmieji scenoje pasirodę jaunų vaikinų grupė „The Independent“ iš komisijos sulaukė 32-ų balų. Lengvą roką atliekanti grupė sulaukė komisijos palinkėjimų sėkmingai tobulėti ir tęsti muzikinė karjerą.

Antrieji „Alive Way“ su daina „Amazed by You“, kuri daugeliui primena ne vienos užsienio grupės stilių. „Po penkerių metų įsivaizduojame save pilname stadione žmonių“, - sakė vaikinai po pasirodymo. Renginio vedėjas Darius Užkuraitis po pasirodymo sakė: „Tokios dainos metu ir meilėje prisipažinti galima.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot R. Čivilytės, grupė sukūrė puikią atmosferą, tačiau tai nėra eurovizinė daina. Ji grupei skyrė 7 balus.

Seksualioji JAV lietuvė Greta Smidt su daina „The One“ po pasirodymo sakė: „Manau kaskart kūrinys skamba kitaip, bet manau, kad šiandien mes labai gerai pasirodėm.“

A. Novikas atlikėjai skė, kad nors daina ir įdomi, ji, kaip atlikėjau daugumą natų ne dainuoja, o rėkia. „Daina manęs nesužavėjo, bet jūs gerai padirbėjote ir pasidarėte gerą reklamą ateičiai“, - sakė V. Prudnikovas.

Originali ir įvairiapusiška  dainininkė Sati pusfinalo metu komisijos buvo sukritikuota už dainos nevientisumą. Šį kartą buvo galima pastebėti įdėtas dideles atlikėjos pastangas - pasirodymas buvo išbaigtas, stilingas, o daina suskambėjo naujai ir stipriai. Tačiau tiek žiūrovai, tiek komisija akcentavo vieną pasirodymo trūkumą - daina, anot jų, netinkama „Eurovizijos“ konkursui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pasirodymo Sati dėkojo mineralinio vandens gamintojams „Akvilė“ už suteiktą progą dalyvauti finale.

„Tokia originali daina prašosi originalių komplimentų. Tačiau, kokia bebūtų įdomi daina, vokaliai, techniškai tu jos nesudainuoji“, - sakė R. Čivilytė.

Anot V. Prudnikovo, jis pritaria R. Čivilytės nuomonei, tačiau turi pripažinti, kad Sati pasirodymas finale yra daug stipresnis nei buvo pusfinalyje. Sati surinko 31 komisijos balą.

Hip-hop stiliaus dainą atlikęs Vytautas Matuzas su Evelina Vaitkute bei violančelininkais „Base Arc“ surengė tikrą šou - puikios vizualizacijos, stilius, gitaristas, fejerverkai. „Nerizikuočiau, jei negalvočiau laimėti“, - po pasirodymo sakė Vytautas, užtikrintas savo sėkme.

REKLAMA

„Man kaip tokios muzikos gerbėjui, svarbiausia yra ritmas. Noriu, kad žmonės už jus balsuotų, sveikinu“, - sakė Laurynas Šarkinas.

Anot A. Noviko, Vytauto daina nuostabiai ritmiška ir puiki, trūksta tik ryškaus priedainio.  Komisija atlikėjui skyrė 37 balus.

Viena iš visos „Eurovizijos“ atrankos lyderių Monika Linkytė su nuotaikinga daina „Happy“ scenoje pasirodė atnaujinusi savo garderobą. Pusfinalio metu dėvėtą kūno spalvos suknelę su blizgučiais mergina papildė geltonais kutais bei plazdančius sparnus primenančiomis medžiagomis.

REKLAMA

Audringų ovacijų LRT studijoje sulaukusi atlikėja po pasirodymo džiaugėsi: „Neįsivaizduojate, kaip gera stovėti ant šios scenos! Tai atperka visus vargus.“

„Tikrai profesionalu, tu puikiai dainuoji. Ta paskutinė gaida buvo jėga. Bet kažko trūko...“, - sakė R. Čivilytė.

„Tas „bytas“ viduryje dainos pradėjo atsibosti, štai kas buvo negerai“, - antrino V. Miškinis.

Anot V. Prudnikovo, dainai pritrūko „vulkano išsiveržimo“. L. Šarkinas prisipažino Monikai asmenines simpatijas, todėl balsuosiantis maksimaliais balais. Komisija Monikai skyrė 41 balą - tai didžiausia iki šiol šiame  finale skirta balų suma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Povilo Meškėlos auklėtinės „Vig Roses“ kaip ir dauguma atlikėjų finale pasirodė geriau nei pusfinalyje.

„Dviprasmiškas pasirodymas - pusė dainos patiko, kita pusė kažkokia keista“, - sakė V. Prudnikovas. „Man labai patik pasirodymas, ypač kojos - viena buvo kairė, kita dešinė - buvo labai gera“, - pusiau juokais, pusiau rimtai sakė L. Šarkinas. Merginos gavo 33 komisijos balus.

Grupė „Multiks“ sulaukė griežtų komisijos pastabų. „Manau pirmiausia reikia gerai atlikti dainą, tada bus galima kalbėti apie dainą“, - sakė A. Novikas.

REKLAMA

„Jūs pasiekėt savo - pasirodėt finale ir gana gerai. Viso finalo metu norėjosi sakyti “next„, išskyrus gal Moniką. O jūs, kaip sakė Samas, padarytumėt gerą įspūdį pasirodę “afteryje", - sakė L. Šarkinas. Grupė surinko mažiausiai balų iš visų kol kas pasirodžiusių atlikėjų.

Katažina, tikriausiai vienintelė atlikėja nė trupučio nepakeitusi savo ugningo pasirodymo ir vienintelė atlikėja „Eurovizijos“ finale dainuojanti lietuvių kalba, scenoje jautėsi drąsiau ir pasirodė geriau nei pusfinalyje. Tačiau komisija nebuvo dosni komplimentų Deivydo Zvonkaus sukurtai dainai.

REKLAMA

„Man nelabai patinka dainos žodžiai. Primena kažkada Eurovizijoje jau atliktą dainą - “čiūdna„ daina“ , - sakė V. Miškinis.

„Deivydas yra protingas kompozitorius, jis žino, kas patinka žmonėms. Euforija, meilė, jausmai - viskas tvarkoje. Bet palikime spręsti žiūrovams“, - sakė R. Čivilytė. Anot L. Šarkino, daina skirta ne „Eurovizijai“. Komisija Katažinai skyrė 32 balus.

Po pusfinalio sulaukusi nemažai kritikos dėl „auksinių“ kelnių, šešiolikmetė dainininkė pakeitė pasirodymo aprangą. Palikusi tą patį juodos ir auksinės spalvų derinį, dainininkė pasipuošė aukso spalvos suknele, pritariančios vokalistės - juodais rūbais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunoji atlikėja, kaip visada tryško naiviu džiaugsmu. Anot R. Čivilytės, šį kartą Simonos pasirodymas buvo šiek tiek prastesnis nei pusfinalyje.

„Pasirodymas „superinis“, su dūmais ir pirotechnika. Bet manau žiniasklaida pakišo tau koją - tiek gyrė, gyrė. Todėl tikėjausi labai daug, o išvydęs nusivyliau, nes tai buvo tokia eilinė disko daina“, - sakė A. Novikas. R. Čivilytė atlikėjai žadėjo perspektyvas ateityje, tačiau pripažino, kad šįkart pasirodymas buvo prastesnis. „Vis dėl to tai finalas“, - sakė pati Simona. Komisija atlikėjai skyrė 31 balą.

REKLAMA

Vienas nacionalinės „Eurovizijos“ lyderių - atlikėjas Artūras Žabas-Beissoul specialiai finalo pasirodymui pakeitė sceninius rūbus, vizualizacijas bei apšvietimą.

Po pasirodymo atlikėjas sakė, kad jį stebina jam skiriamas dėmesys. Anot A. Noviko, Beissoul daina gera, kokybiška, bet balso tonas yra šiek tiek erzinantis.

„Manau dėka tokio išskirtinio vokalo pirmiausia girdime ir matome tave, o ne dainą. Bet manau tai teigiamas dalykas“, - sakė V. Miškinis.

„Šį vakarą tai vienas iš pasirodymų, kuris tikrai džiugina“, - sakė L. Šarkinas. Komisija Beissoul skyrė 39 balus ir tokiu savo vertinimu nuliūdino studijoje konkursą stebinčius žiūrovus.

REKLAMA

„Buvo labai gerai. Buvo puiki aranžuotė, Girmante, esi puiki dainininkė. Gal ir per gerai Eurovizijai“, - sakė R. Čivilytė. V. Prudnikovas suabejojo dainos tinkamumu „Erovizijai“, tačiau taip pat pripažino, kat atlikimas buvo puikus. Komisija „Bekešo vilkams“ skyrė net 44 balus.

Favoritu iki finalo laikytas Donatas Montvydas-Donny Montel puikiai atliko daug kalbų ir simpatijų sulaukusią dainą „Love is Blind“. Apie praėjusią savaitę garsiai nuskambėjusį incidentą dėl dainos plagijavimo Donatas sakė: „Svarbu, kad šalia yra racionaliai mąstančių ir profesionalius patarimus duodančių žmonių. O dėl tokių nutikimų tampu tik stipresnis ir atsparesnis.“

REKLAMA
REKLAMA

„Žaviuosi Donato sugebėjimu būti „netrafaretišku“, be to pati daina veža. Man trūksta žodžių“, - sakė V. Miškinis.

„Atlikimas tirkai geras, melodija gal kiek banali. Bet balso tembras yra „superinis“, Donatai esi tikrai šaunuolis“, - sakė A. Novikas.

Anot V. Prudnikovo, Donatas gali keliauti po pasaulį ne tik su šia puikia daina, bet ir su savo nuostabiu balsu. Komisija ir vėl pribloškė visus Donatui skirdami po 10 balų.

Viso filmavimo metu lydere buvusi grupė „DAR“ su daina „Home“ po pasirodymo sakė: „Mes į Lietuvą norime atvežti šventę, padėkite mums.“ Komisijos nariai gyrė vaikinų vokalą bei pripažino, kad daina yra tinkama „Eurovizijai“. Anot A. Noviko, tai buvo puikus pasirodymas. Komisija grupei skyrė 46 balus.

Programėle Balsuok! balsus atidavę žiūrovai Donatui Montvydui skyrė per milijoną balsų. Antroje vietoje atsidūrė V. Matuzas, trečioje - Beissoul. Donatui Montvydui buvo skirtas prizas už pirmąją vietą - planšetinis kompiuteris.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balus pirmose trijose vietose atsidūrė Donatas, DAR ir Monika. Pirmąją vietą užėmęs D. Montvydas laimėjo LATGA-A skirtus 15 tūkst. litų, grupei „DAR“ buvo skirtas 10 tūkst. litų prizas, Monikai Linkytei - penki tūkst. litų.

REKLAMA

Susumavus visus - komisijos, žiūrovų, programėlės Balsuok! rezulatatus nugalėtoju tapo Donatas Montvydas. „Manau, kad tokie įvykiai dažnai nesikartoja, todėl noriu tarti žodį. Noriu padėkoti savo artimiesiems, kurie šitame “širšale" mane visada palaiko ir supranta“, - sakė Donatas, paskelbtas konkurso nugalėtoju.

Lietuvos „Eurovizijos“ finalo svečiuose pasirodė egzotiška atlikėja Angus, kuri atstovaus Prancūzijai Azerbaidžane bei atlikėjai iš Maltos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų