REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvi musulmonės seserys, kurios prievarta nukirpo plaukus jauniausiajai seseriai už neva suteptą šeimos garbę, kai mergina pasibučiavo su baltaodžiu vyru, teismo sprendimu gavo dvylikos mėnesių lygtinio įkalinimo bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Konflikto priežastis buvo aštuoniolikmetės Shamimos Akhtar bučinys su Gariu Painu greta aludės Basingstoke – juos „užtiko“ merginos seserys ir brolis.

REKLAMA

Winchesterio karališkojo Teismo sprendimu merginos seserys – 29 metų amžiaus Nazira ir Nadiya, 25-erių, pripažintos kaltos dėl kūno sužalojimo – merginos nukirpo savo jauniausios sesers plaukus, siekusius juosmenį.

Abi vyresniosios seserys ir merginos brolis, 24-erių Kayumas Mohammedas-Abdulas, buvo kaltinami dar ir merginos įkalinimu, tačiau šie kaltinimai panaikinti kaip nepagrįsti. Panaikinti ir kaltinimai užpuolimu ir sumušimu.

REKLAMA
REKLAMA

Anot apkaltos procesui vadovavusio prokuroro, tai buvo akivaizdus atvejis, kai „šeimos garbės“ klausimai sprendžiami smurtu namuose.

Teismas išgirdo, kad jauniausioji Akhtar pernai metų balandį su darbo kolegomis šventė savo aštuonioliktąjį gimtadienį.

Pamatęs seserį bučiuojantis su G. Painu, merginos brolis Mohammedas-Abdulas užpuolė vaikiną. Tuomet seserys ir brolis Shamimą „tempte nusitempė“ namo, iškoneveikė ją, o seserys nukirpo jos juosmenis siekiančius plaukus iki pečių.

Mohammedas Abdulas pripažintas kaltu dėl G. Paino užpuolimo, tačiau atmesti jam pateikti kaltinimai jo sesers Shamimos Akhtar kūno sužalojimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaltintojai teismui aiškino, kad nepaisant fakto, kad jaunoji Akhtar save laiko „vakariete“, tačiau jos šeimoje giliai įsišaknijusios islamo tradicijos, pagal kurias merginai draudžiama bendrauti su kitų kultūrų ar konfesijų vyrais.

Teisėjas Guy'us Boney'us broliui ir dviems seserims bandė paaiškinti, kad jų bandymas „apsaugoti“ savo jaunesniąją seserį, kurią apibūdino esant „tvirtos nuomonės“, buvo netinkamas.

Teismas išgirdo, kad S. Akhtar po užpuolimo atsiribojo nuo savo šeimos ir nė su vienu iš jų nebendravo. Dabar mergina gyvena kartu su savo draugu G. Painu.

Parengta pagal www.bbc.co.uk informaciją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų