REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Antikorupcijos komisijai paskelbus tyrimo dėl Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovų atleidimo išvadas – ir sveikinimai, ir gąsdinimai sąmokslais.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicinės „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vicepirmininkas Valentinas Mazuronis portalui Balsas.lt teigia, kad tyrimo vykdytojai turi kėslų nuversti prezidentę Dalią Grybauskaitę.

REKLAMA

„Mes įžvelgiame, kad už klausimų, kuriuos gal ir reiktų svarstyti, slypi kitas tikslas. Tvarkos prokuratūroje ir Valstybės saugumo departamente klausimai tikrai verti dėmesio, galima nagrinėti ir vieno ar kito pareigūno atleidimo aplinkybes. Tačiau mums atrodo, kad tikrasis tikslas yra užsipulti ir diskredituoti šalies prezidentę Dalią Grybauskaitę, o galbūt net surengti jai apkaltą“,sako jis.

Visuomenininkas Darius Kuolys įsitikinęs priešingai: „Aš noriu pasidžiaugti, kad Seime atsirado tikrų tautos atstovų, kuriems rūpi tiesa ir kurie gina teisingumą, kaip valstybės pagrindą. Vienu metu jau atrodė, kad visas Seimas jau yra paralyžiuotas, saugumo darbuotojų šantažuojamas ir negali tam šantažui atsispirti. Išvadas jau mėginama suniekinti taip pat, kaip buvo mėginama suniekinti Algimanto Matulevičiaus vadovauto Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadas, kai buvo tiriama Valstybės saugumo departamento veikla po pulkininko Vytauto Pociūno žūties“,aiškina D. Kuolys.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pabrėžia, kad komisijos išvadas esą kritikuoja tie patys propagandistai, kurie veikė ir prieš A. Matulevičiaus komiteto tyrimą.

Visą D. Kuolio komentarą galite išklausyti čia:

Apžvalgininkas, Mykolo Romerio universiteto Strateginio valdymo ir politikos fakulteto dekanas Gintaras Aleknonis mano, kad iškelti klausimai yra svarbūs.

„Uždavinėti protingus ir svarbius klausimus visuomet galima ir reikia. Tiesa, vienu metu lyg ir atrodė, kad yra labai skubama, tačiau dabar, kai klausimai užduoti, belieka ramiai sulaukti atsakymų, juos įvertinti, pažvelgti į viską iš tam tikros perspektyvos ir bus, manau, tikrai galima priimti pakankamai reikalingus ir svarbius Lietuvai sprendimus“,teigia apžvalgininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visą G. Aleknonio komentarą galite išklausyti čia:

Komisija siūlo prezidentei ir ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui atstatydinti R. Palaitį, o generaliniam prokurorui Dariui Valiui – teikti prezidentei prašymą atstatydinti savo pavaduotoją Darių Raulušaitį. Taip pateikti klausimai pačiai prezidentei D. Grybauskaitei, siekiant išsiaiškinti ar ji ir jos patarėjai neperžengė Konstitucijoje numatytų įgaliojimų ribų ir nepažeidė Konstitucijos. Taip pat reikalaujama grąžinti į tarnybą buvusius FNTT vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą, kuriuos iš tarnybos atleido R. Palaitis.

Taip pat skaitykite:

AK išvados – smūgis prezidentei ir vidaus reikalų ministrui

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų